-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo rusų teroristų Donbase pabėgusiems ukrainiečiams pastogė suteikta V.Janukovyčiaus viloje Mežigorijoje

Pirmieji nuo Donbase siautėjančių teroristų besigelbėjantys ir į Kijevą atvykę ukrainiečiai rado laikinus namus. Jie laikinai įkurdinti buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus viloje Mežigorijoje, kuri visą pasaulį pribloškė beskoniais turtais.
Ukrainiečiai Mežigorijoje
Ukrainiečiai Mežigorijoje / Hryhoriy Salay, „Segodnya“ nuotr.

Ukrainos laikraštis „Segodnya“ rašo, kad dešimtys pabėgėlių iš Luhansko, Donecko ir Kramatorsko, taip pat – apie 20 ukrainiečių iš Krymo apsigyveno dviejų aukštų pastate, kuriame gyveno V.Janukovyčiaus personalas.

„Mes juos laikinai apgyvendinome personalo name. Jis buvo pastatytas prieš pat V.Janukovyčiaus pabėgimą, todėl niekas ten net nespėjo pagyventi“, – sakė vilos Mežigorijoje vadybininkas Denisas Tarachkotelikas.

Iš pradžių pabėgėlius ketinta apgyvendinti buvusiuose generalinio prokuroro Viktoro Pšonkos prabangiuose namuose, tačiau galiausiai nuspręsta jiems pastogę suteikti visgi Mežigorijoje.

Serhijus P. į Kijevą atvyko prieš kelias savaites. Jaunas vyras pasakoja, kad iš gimtojo miesto vos su keliais būtiniausiais daiktas jis buvo priverstas bėgti dėl nuolatinių grasinimų

Po V.Janukovyčiaus pabėgimo iš šalies visuomenei atidarytos vilos turtai šokiravo ukrainiečius – didelėse užmiesčio valdose yra marmuru iškloti rūmai, privatus golfo laukas ir zoologijos sodas.

Kiekviename kambaryje Mežigorijoje gyvena po du žmones, jie turi dušus ir net nedideles virtuvėles. Maistas jiems patiekiamas valgomajame, kuriame kartu valgo ir savanoriai bei vilos darbuotojai.

„Neįmanoma skųstis! Spintose net buvo nauja patalynė, pagalvės, antklodės, užvalkalai. Apartamentai panašūs į keturių žvaigždučių viešbutį, o dėl maisto gali numirti. Vakar jie mums patiekė makaronus su jūros gėrybėmis, šiandien – mėsą su bulvėmis“, – pasakojo iš Makijivkos atvykęs Serhijus P. Tačiau jis iškart susigraudino, kad be galo ilgisi namų, kuriuose vis tiek būtų geriau. „Ten liko mano seneliai. Neturiu jokios kitos šeimos“, – sakė jis.

Serhijus P. į Kijevą atvyko prieš kelias savaites. Jaunas vyras pasakoja, kad iš gimtojo miesto vos su keliais būtiniausiais daiktas jis buvo priverstas bėgti dėl nuolatinių grasinimų.

„Turėjau išvykti, nes rėmiau Maidaną. Kai atvykau į Kijevą, pirmiausia apsistojau nebrangioje vietoje, tuomet persikėliau į Maidano aikštę, o dabar jie man suteikė pastogę Mežigorijoje. Kai susirasiu darbą, atsivešiu savo šeimą į Kijevą, nes baiminuosi dėl jų. Taip pat dar turiu baigti mokslus, gauti diplomą. Studijuoju ir rengiuosi būti teisininku“, – pasakojo vaikinas.

Serhijus Lobonovskis – 25-erių vaikinas iš Luhansko – namuose paliko 18-metę sesę, tėvus ir vyresnį brolį.

„Mano motina ir vyresnis brolis nori vykti į Rusiją, jiems nepatinka mano pažiūros, todėl aš negrįšiu namo“, - sakė 25-erių Serhijus

„Į Kijevą atvažiavau prieš kelias dienas, nes gyvenimas mano mieste virto nepakeliamu. Nuolat šaudoma, apiplėšinėjamos parduotuvės, butai, – aiškino Serhijus. – Mano motina ir vyresnis brolis nori vykti į Rusiją, jiems nepatinka mano pažiūros, todėl aš negrįšiu namo. Noriu susirasti darbą Kijeve ir atsivežti savo sesę iš Luhansko. Ji palaiko mane ir vieningą Ukrainą. Mežigorijoje viskas labai gerai, tačiau karaliaus rūmai – ne man. Nenoriu būti priklausomas nuo kitų.“

Maidano savanoriai taip pat pranešė, kad dar 48 pabėgėliai iš Rytų Ukrainos apgyvendinti privačioje vaikų stovykloje Kijevo priemiestyje. 19 iš jų – vaikai nuo 2 iki 14 metų amžiaus.

Jie į Kijevą atvyko su motinomis, o tėvai liko Slovjanske. Taip pat stovykloje apgyvendinti ir 18 vaikų nuo 5 iki 7 metų amžiaus iš vaikų prieglaudos. Savanoriai prašo Ukrainos žmonių jiems padėti pinigais, rūbais arba maistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius