Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusikalstamumas Didžiojoje Britanijoje sumažėjo 8 proc.

Nusikalstamumo lygis Jungtinėse Karalystėje per 12 mėnesių iki šių metų birželio sumažėjo 8 proc., rodo oficialūs duomenys, kuriais remiasi „The Press Association“.
Britanijos policija
Didžiosios Britanijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Theresa May

Pranešimų apie nusikaltėlių padarytą žalą sumažėjo 17 proc., nusikaltimų, susijusių su automobiliais, skaičius smuktelėjo 16 proc., o įsilaužimų į gyventojų namus – 8 proc. mažiau, rodo Vidaus reikalų departamento duomenys.

Tačiau seksualinio pobūdžio nusikaltimų mastas išaugo 8 proc.

„Nusikaltimų aukos supranta, kad nors nusikalstamumo lygio mažėjimas yra sveikintinas dalykas, statistika atspindi neišsamų vaizdą, – sakė Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorė Theresa May. – Vis dar įvykdoma daug nusikaltimų, kurie sužlugdo gyvenimus, ir nesvarbu, ar buvo tie nusikaltimai užfiksuoti. Vadinasi, reikia imtis papildomų priemonių nusikalstamumui mažinti.“

Sekretorės teigimu, nepriimtina, kad Didžiojoje Britanijoje kasdien nusikaltimo aukomis tampa daugiau nei 26 tūkst. žmonių, o policija skelbia apie didelį smurtingų nusikaltimų lygį: vidutiniškai per 1 tūkst. žmonių tampa tokių nusikalimų aukomis.

„Norime užtikrinti, kad policija ir jai talkinančios tarnybos drauge kovotų su nusikaltimais. Štai kodėl mažiname biurokratiją ir daugiau policininkų siunčiame į gatves“, – pabrėžė T.May.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius