-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuskendusiame Pietų Korėjos kelte randami vaikų palaikai rodo jų beviltiškas pastangas ištrūkti

Pietų Korėjos gelbėtojai trečiadienį darbavosi nuskendusiame kelte, tamsoje apgraibomis ieškodami žuvusių vaikų kūnų painiame kajučių, koridorių ir denių labirinte.
Pietų Korėjoje nuskendusio kelto keleivio artimųjų emocijos.
Pietų Korėjoje nuskendusio kelto keleivio artimųjų emocijos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Drumstame šaltame vandenyje dirbantys narai, tempiantys paskui save ryšio sistemos laidus ir deguonies tiekimo žarnas, mato tik kelis centimetrus priešais save, todėl jiems itin sunku orientuotis kelte, kuris prieš savaitę apvirto ir nuskendo neaiškiomis aplinkybėmis, veikiausiai atlikęs staigų posūkį.

Dauguma laive buvusių keleivių buvo moksleiviai, kuriems buvo liepta likti savo vietose, kai keltas pradėjo skęsti, todėl daugelis jų įstrigo.

Daugumos palaikų, rastų per pastarąsias dvi dienas, pirštai buvo sulaužyti.

Kaip rašo laikraštis „Donga Ilbo“, tikėtina, jog vaikai paskutinėmis gyvenimo akimirkomis karštligiškai mėgino ropštis statmenai pasvirusiomis grindimis arba lubomis, kad ištrūktų iš laivo.

„Esame įpratę dirbti nepalankiomis sąlygomis, tačiau sunku išlikti drąsiam, kai randi kūnus tamsiame vandenyje“, – naras Hwang Dae-sikas sakė naujienų agentūrai „Reuters“ tuo metu, kai Ansano mieste netoli Seulo vyko 25 žuvusių moksleivių laidotuvės.

Nuskendusiame kelte „Sewol“ narai gali praleisti beveik valandą, jeigu tik žarnos, kuriomis tiekiamas deguonis, neįstringa ankštuose laivo skyriuose. Naudojant gremėzdiškus deguonies balionus, gelbėtojai po vandeniu gali išbūti apie 20 minučių, kol pasigirsta įspėjamasis signalas.

„Sewol“ nuskendo praeitą trečiadienį, plaukdamas įprastu maršrutu iš Inčono uostamiesčio, esančio netoli Seulo, į pietinę kurortinę Čedžu salą.

Iš 476 laive buvusių keleivių ir įgulos narių 339 buvo vienos vidurinės mokyklos moksleiviai ir mokytojai, plaukę į pramoginę išvyką. Tik 174 žmonės buvo išgelbėti, o visi kiti veikiausiai nuskendo.

Trečiadienį patvirtintas aukų skaičius buvo 146. Daug kūnų buvo rasta laivo gale, ketvirtajame denyje.

Hwang Dae-sikas sakė, kad jo komanda iki šiol ištraukė 14 lavonų.

„Viską turime apčiuopti rankomis. Tai labiausiai varginantis ir širdį draskantis darbas per mano karjerą“, – pridūrė naras.

69 metų kelto kapitonas Lee Joon-seokas ir keli kiti įgulos nariai buvo suimti ir apkaltinti aplaidumu. Kapitonas taip pat kaltinamas, jog „nelėtindamas per staigiai pakeitė kursą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius