-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuversto Libijos lyderio Kadhafi sūnus Al Saadi neigia Interpolo įtarimus

Nuversto Libijos lyderio Muamaro Kadhafi sūnus Al Saadi atmetė jam metamus kaltinimus dėl korupcijos ir bauginimo, taip pat vadino politiniu Interpolo sprendimą įtraukti į labiausiai ieškomų asmenų sąrašą.
Al Saadi Kadhafi
Al Saadi Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Al Saadi Kadhafi šiuo metu laikomas namų arešte su Libija besiribojančiame Nigeryje, kur jis pabėgo, kai Tripolį užėmė sukilėlių pajėgos. Jo tėvas ir du broliai vis dar slapstosi, tikriausiai Libijoje, trijuose frontuose tebesitęsiant susirėmimams tarp revoliucinių pajėgų ir M.Kadhafi šalininkų.

Al Saadi „apgailestauja, kad Interpolas paskelbė raudonąjį pranešimą (dėl jo paieškos) ir ryžtingai neigia jam keliamus kaltinimus“, sakoma M.Kadhafi sūnaus elektroniniame laiške, kurį sekmadienį gavo naujienų agentūra „The Associated Press“.

Interpolas paskelbė raudonąjį pranešimą dėl Al Saadi paieškos, įtariant, kad jis neteisėtai įgijo turto ir dalyvavo „ginkluotame bauginime“, kai vadovavo Libijos futbolo Federacijai. A.Saadi taip pat buvo šalie specialiosioms pajėgoms, o Jungtinės Tautos (JT) jam yra paskelbusios sankcijas dėl vadovavimo kariniams daliniams, susijusiems su represijomis prieš demonstrantus.

Savo laiške Al Saadi vadino Interpolo paskelbtą pranešimą „aiškiai politiniu sprendimu, siekiant de jure pripažinti Laikinosios nacionalinės tarybos (LNT) valdžią, priimtu deramai neįvertinus, kad šiuo metu Libijoje nėra veikiančios, efektyvios ir sąžiningos teisingumo sistemos“.

Laiške nurodoma, kad Al Saadi „nenuilstamai darbavosi, populiarindamas futbolą Libijoje, didžiuodamasis faktu, kad Libija oficialiai buvo paskirta organizuoti 2013 metų Afrikos šalių čempionatą“. M.Kadhafi sūnus „toliau ragina visas puses siekti derybose pasiekto taikaus sprendinio dabartiniame konflikte“.

Pietų Afrikos Respublikos futbolo asociacija pasirašė sutartį su naujuoju Libijos režimu, kad jai perleidžiama teisė rengti 2013 metų Afrikos šalių čempioną, o Libija galės organizuoti 2017 metų čempionatą.

Al Saadi pabėgo į Nigerį rugsėjo pabaigoje kartu su kai kuriais kitais senojo režimo šalininkais, įskaitant kelis generolus.

Interpolas paragino Nigerį ir kitas šalių, į kurias tiesiogiai skraido lėktuvai iš Nigerio, ieškoti Al Saadi Kadhafi, „ketinantį jį grąžinti į Libiją“, kur jis būtų teisiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius