Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Kiek toli eis Joe Bidenas, kad apgintų Ukrainą?

Prieš keletą dienų surengtoje spaudos konferencijoje JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas buvo paklaustas, ar Joe Bideno administracija turi kokią nors „raudonąją liniją“ Ukrainoje – tašką, kurį pasiekus Rusijos agresija prieš Ukrainą sulauktų realaus Amerikos atsako.
JAV Ukrainai perduoti seni „Humvees“
JAV Ukrainai perduoti seni „Humvees“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

A.Blinkenas nepakibo ant kabliuko. „JAV tikrai nerimauja dėl neįprastos Rusijos karinės veiklos pasienyje su Ukraina“, – abstrakčiai atsakė jis. Raudona linija nebuvo nubrėžta.

JAV Valstybės departamento atstovas spaudai antradienį išsisuko nuo panašaus klausimo – tik atsakė, kad „bet kokie eskaluojantys ar agresyvūs veiksmai sukeltų didelį susirūpinimą“.

Amerikos pareigūnai dažnai vengia klausimų apie raudonas linijas, kurių peržengimas galėtų pakenkti Vašingtono patikimumui, jei JAV nesiimtų veiksmų.

Tačiau kalbant apie Rusiją, kuri prie savo sienos su Ukraina sutelkė 90 tūkst. karių – pasak ekspertų, gali būti, kad tai pranašauja invaziją – keista, kad J.Bideno administracija vis dar aiškiai nežino, kada ir kaip ji atskubėtų Ukrainai į pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius