Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandai panaikino amžiaus ribą eutanazijai: pasinaudoti galės ir nepagydomomis ligomis sergantys vaikai

Nyderlandai išplės galiojančias eutanazijos taisykles ir įtrauks galimybę gydytojo pagalba leisti numirti ir nepagydomai sergantiems vaikams nuo vienerių iki dvylikos metų, rašo naujienų agentūra „Reuters“.
Nyderlandų vėliava
Nyderlandų vėliava / 123RF.com nuotr.

Šią naujieną penktadienį pranešė Nyderlandų vyriausybė.

Naujosios taisyklės būtų taikomos maždaug 5-10 vaikų per metus, kurie nepakeliamai kenčia dėl savo ligos, neturi vilties, kad jų būklė pagerės, ir kuriems paliatyvioji priežiūra negali padėti, teigia vyriausybė.

„Gyvenimo pabaiga šiai grupei yra vienintelė pagrįsta alternatyva nepakeliamoms ir beviltiškoms vaiko kančioms“, – sakoma jos pareiškime.

2002 m. Nyderlandai tapo pirmąja šalimi pasaulyje, kurioje griežtomis sąlygomis buvo įteisinta eutanazija. Apie visus eutanazijos atvejus turi būti pranešama gydytojų peržiūros komisijoms.

Įstatymas jau numatė galimybes atlikti eutanaziją nepagydomai sergantiems kūdikiams iki jų pirmojo gimtadienio ir vyresniems nei 12 metų vaikams.

2022 m. pranešta tik apie vieną eutanazijos atvejį nepilnamečiui nuo 12 iki 16 metų, rodo regioninių eutanazijos peržiūros komisijų duomenys.

Tokia pati praktika kaimyninėje Belgijoje taikoma nuo 2014 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius