Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 12 /10:33

O.Turčynovas: Ukrainos separatistų balsavimas yra farsas be teisinio pamato

Ukrainos laikinasis prezidentas separatistų surengtą „referendumą“ dviejuose rytiniuose regionuose pirmadienį pavadino propagandos farsu be jokio teisinio pamato, kuriuo siekiama paslėpti rimtus nusikaltimus.
Oleksandas Turčynovas
Oleksandas Turčynovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šis farsas, kurį teroristai separatistai vadina referendumu, yra niekas kitas, tik propaganda siekiant nuslėpti nužudymus, pagrobimus, smurtą ir kitus rimtus nusikaltimus“, – Ukrainos parlamentui sakė Oleksandras Turčynovas.

Vienintelis sekmadienio referendumų teisinis efektas bus patraukimas atsakomybėn tų, kurie juos surengė, sakė laikinasis prezidentas.

Tačiau jis pakartojo savo troškimą tęsti dialogą su tais Rytų Ukrainoje, kurių rankos nėra suteptos krauju ir kurie yra pasirengę ginti savo tikslus teisėtu būdu.

Prorusiški separatistai dviejuose Rytų Ukrainos regionuose – Luhansko ir Donecko – sekmadienį surengė referendumus dėl nepriklausomybės, kuriuos Vakarai vadino farsu ir kurie kelia nuogąstavimų, kad dabar šalis gali priartėti prie pilietinio karo.

Separatistai Donecke rezultatus paskelbė kelios valandos po balsavimo pabaigos, nurodydami, kad beveik 90 proc. žmonių balsavo už nepriklausomybę ir kad rinkėjų aktyvumas buvo 75 procentai.

Luhansko srityje, promaskvietiškų separatistų teigimu, už regiono federalizaciją pasisakė beveik 96 proc. rinkėjų, o rinkėjų aktyvumas sudarė 81 procentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius