-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama 49-ąjį gimtadienį pasitinka kiek labiau žilstelėjęs, bet patenkintas savo pareigomis

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pasitinka 49-ąjį gimtadienį pastebimai labiau pražilęs nei prieš pusantrų metų, kai pradėjo eiti pareigas, tačiau nepaisydamas milžiniškų fizinių ir protinių apkrovų mėgaujasi darbu.
Michelle Obama su mylimu vyru
Michelle Obama su mylimu vyru / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gimtadienis

1961 metų rugpjūčio 4 dieną gimęs B.Obama vos per 47-erius su puse gyvenimo metų sugebėjo tapti galingiausia pasaulio asmenybe, tačiau ir jis pastarosiomis dienomis net kelis kartus atvirai prakalbo apie neišvengiamą senėjimo procesą, lėtėjančią medžiagų apykaitą ir dėl nuolatinės darbo keliamos įtampos žylančius plaukus.

„Jis žinojo, kur eina, kai prieš kelerius metus priėmė sprendimą prisiimti tai ir dalyvauti prezidento rinkimų kampanijoje, kuri baigėsi pergalingai,  – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Robertas Gibbsas.

„Nėra abejonių, kad milžiniška fizinė ir protinė apkrova priimti tokius sprendimus, kokie daromi, siųsti jaunus vyrus ir moteris į karą ar spręsti rimčiausias nuo Didžiosios depresijos laikų ekonomines negandas, kurios užklupo mūsų šalį“, – sakė jis.
Jis žinojo, kur eina, kai prieš kelerius metus priėmė sprendimą prisiimti tai ir dalyvauti prezidento rinkimų kampanijoje, kuri baigėsi pergalingai.

Tačiau B.Obama „tebėra gana geros formos ir mėgaujasi darbu nepaisydamas daugybės iššūkių“, pridūrė Baltųjų rūmų atstovas spaudai.

O dėl sparčiai žylančių prezidento plaukų R.Gibssas pašmaikštavo: „Jam tiesiog reikės dažniau apsikirpti.“

Prezidentas 49-ąjį gimtadienį švęs antru gimtuoju miestu tapusioje Čikagoje. Čia prezidentas apsilankys automobilių „Ford“ gamykloje, o vėliau jo lauks savotiška gimtadienio dovana – retai pasitaikanti proga praleisti naktį savo namuose.

Tačiau šventinę nuotaiką B.Obamai neabejotinai apkartins tai, kad drauge nebus šeimos: pirmoji šalies ponia Michelle Obama su jaunesniąja dukra Sasha atostogauja Ispanijoje, o vyresnėlė Malia yra vasaros stovykloje.

„Manau, jo rytdienos planuose – pietus su draugais Čikagoje“, – antradienį sakė R.Gibssas, tačiau daugiau detalių nepateikė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius