Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama: būtina pasitraukimo iš Afganistano strategija

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad JAV turi turėti pasitraukimo strategiją Afganistane, net jei Vašingtonas siunčia daugiau kareivių į šią šalį kovoti su Talibano kovotojais.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu CBS prezidentas teigė, kad Baltieji rūmai ketina atskleisti išsamią veiksmų Afganistane strategiją. B.Obama pareiškė, kad išpuolių prieš JAV išvengimas lieka „pagrindine misija“ per operacijas Afganistane, praneša BBC.

Pasak JAV prezidento, Afganistane siekiama sudaryti plačią strategiją, tačiau reikia turėti ir pasitraukimo strategiją. Anot  jo, reikia suvokti, kad ši misija taip pat baigsis. 

Afganistane tarnauja apie 34 tūkst. amerikiečių kareivių. Vasarį B.Obama įsakė į šią šalį išsiųsti dar 17 tūkst. amerikiečių kareivių, tačiau jis taip pat pareiškė, kad vien karinės jėgos nepakaks pasiekti tikslams Afganistane – pažaboti Talibano ir „Al Qaeda“ kovotojus.

B.Obama teigė, kad į plačią strategiją bus įtrauktos priemonės Afganistano ekonomikai kelti bei diplomatiniams santykiams su Pakistanu gerinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius