Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama kvepia geriau, sako Chavezas

Stačiokiškais pareiškimais garsėjantis Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas ketvirtadienį sakė, kad jaučia Jungtinėse Valstijose nebe „velnio sierą“, o „vilties kvapą“.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip spalvinga asmenybė išsiskiriantis lyderis iš Lotynų Amerikos, kaip žinoma, 2006-aisiais per metinį Jungtinių Tautų (JT) susitikimą tuometį JAV prezidentą George'ą W.Bushą pavadino velniu, po kurio JT pakyla liko dvokti siera.

Tačiau šiemetinėje savo kalboje H.Chavezas nėrėsi iš kailio dėl prezidento Baracko Obamos ir net paragino jį sekti venesuelietiško stiliaus socializmu.

„Vakar jis čia kalbėjo ir (vieta) daugiau neatsiduoda siera. Ji kvepia kai kuo, kas geriau: viltimi“, – pareiškė H.Chavezas.

„Obama, ateik ir prisidėk prie socialistų, – sakydamas kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje pašmaikštavo H.Chavezas. – Kviečiame jus prisidėti prie blogio ašies.“

H.Chavezas paragino B.Obamą nutraukti embargą komunistų valdomai Kubai ir nekurti karo bazių Kolumbijoje.

Ekscentriškasis Venesuelos lyderis savo šalyje taip pat garsėja ilgomis kalbomis, o jo kreipimasis į JT truko daugiau kaip valandą.

Jis prajuokino auditoriją pažadėdamas neužtrukti tiek, kiek kitas JAV baubas Libijos lyderis Muamaras Kadhafi, kuris trečiadienį Asamblėjoje kalbėjo daugiau nei pusantros valandos.

Tačiau H.Chavezas B.Obamai jaučia ne vien meilę. Jis apkaltino Pentagoną dalyvavus perversme Hondūre ir klausė, ar B.Obama taip pat yra prie to prisidėjęs. „Kas jūs, Obama?“ – pašaipiai klausė jis.

Dėl branduolinės ginkluotės platinimo problemos H.Chavezas pateikė aiškų, net jei ir mažai tikėtiną, sprendinį. Jis Jungtinėms Valstijoms pasakė: „Sunaikinkite savo ginklus!“

Kolumbijos, kuri yra artima JAV sąjungininkė, klausimu H.Chavezas apkaltino Vašingtoną keliant „grėsmę taikai“ savo planais įrengti ten septynias karo bazes.

Net ir palyginti trumpoje savo kalboje H.Chavezas rado laiko paminėti jam įtaką padariusius asmenis, pradedant Noamu Chomsky ir baigiant Fideliu Castro bei Brazilijos prezidentu Luizu Inacio Lula da Silva. Nepamiršo jis ir Karlo Marxo bei pavadino jį politikos Einsteinu.

Kviesdamas B.Obamą tapti socialistu, H.Chavezas sakė, kad Lotynų Amerika pastarąjį dešimtmetį rodė kelią „revoliucijai, kuri viršija ideologiją“.

„Ši revoliucija yra išsigelbėjimo pasauliui, kuriam pavojų kelia kapitalizmas, pradžia“, – sakė jis ir pavadino kapitalizmą keliu į žmogaus rūšies išnykimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius