-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama: musulmoniška Indonezija įkvepia pasaulį

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pareiškė, kad Indonezijoje, kurioje dauguma gyventojų yra musulmonai, gyvuojanti santarvė tarp žmonių, išpažįstančių skirtingus tikėjimus ir priklausančių skirtingoms tautoms, teikia įkvėpimą pasauliui.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai yra Indonezijos pavyzdžio pasauliui pamatas – štai kodėl Indonezija atliks labai svarbų vaidmenį XXI šimtmetyje“, – B.Obama sakė Džakartoje, kreipdamasis į studentus Indonezijos nacionaliniame universitete.

Prezidentas sakė, kad Džakartoje praleisti vaikystės metai su velione motina ir patėviu indoneziečiu padėjo susidaryti supratimą apie pasaulį ir išugdė pagarbą žmonijos įvairovei.

„Kadangi Indoneziją sudaro tūkstančiai salų, šimtai kalbų ir žmonės iš daugybės regionų bei etninių grupių, laikas, kurį čia praleidau, padėjo man suprasti visų žmonių bendrą žmogiškumą, – pabrėžė B.Obama. – Mano patėvis, kaip ir dauguma indoneziečių, užaugo musulmonas, tačiau tvirtai tikėjo, kad reikia gerbti visus tikėjimus.“

„Tokiu būdu jis atspindėjo religinės tolerancijos dvasią, kuri puoselėjama Indonezijos konstitucijoje ir yra vienas iš šios šalies esminių bei labiausiai įkvepiančių ypatumų“, – pridūrė jis.

Apie 6 500 tūkst. klausytojų, daugiausia studentų, juokėsi ir plojo, kai B.Obama pajuokavo indoneziečių kalba, taip pat pertraukė savo kalbą, mėgdžiodamas gatvės prekeivius, pardavinėjančius šioje šalyje mėgstamus ant iešmų keptus užkandžius, kuriuos prisiminė iš vaikystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius