-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama paskyrė Jutos gubernatorių respublikoną JAV ambasadoriumi Kinijoje

JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį Jutos valstijos gubernatorių Joną Huntsmaną paskyrė į strategiškai reikšmingą JAV ambasadoriaus postą Kinijoje.
B.Obama
B.Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nemanau, kad gali būti geresnis kandidatas į šį postą“, – sakė B.Obama Baltuosiuose rūmuose stovėdamas greta savo pasirinkto kandidato.

„Nemanau, kad yra svarbesnė užduotis už tiltų tarp mūsų šalių nutiesimą, kurie nulems ne tik amerikiečių ir kinų gerovę, bet ir pasaulio ateitį“, – sakė jis.

Pasak vieno Baltųjų rūmų atstovo, kylančios respublikonų žvaigždės J.Huntsmano kandidatūrą B.Obamai pasiūlė padėjėjas Azijos politikos klausimais Joeffas Baderis, kuris pristatė Jutos gubernatorių kaip žmogų, puikiai mokantį kinų kalbą, išmanantį Tolimųjų Rytų regiono reikalus ir galintį gerai spręsti diplomatinius uždavinius.

Respublikonų partijos nariai, tarp jų buvęs B.Obamos varžovas JAV prezidento rinkimuose Johnas McCainas pritarė prezidento pasirinkimui.

Tačiau drauge jie pripažino, kad dėl šio paskyrimo J.Huntsmanas faktiškai neteko galimybės dalyvauti kituose prezidento rinkimuose.

Per 2008 metų rinkimų kampaniją J.Huntsmanas buvo vienas J.McCaino štabo vadovų, ir, ekspertų vertinimais, būtent jis galėjo tapti respublikonų kandidatu kituose rinkimuose.

Daugelis respublikonų pažymi, kad pasirinkęs J.Huntsmaną ambasadoriumi B.Obama pašalino galimą pavojingą varžovą.

Iki išrinkimo Jutos gubernatoriumi 2004 metais J.Huntsmanas dirbo JAV prekybos atstovu, o prieš tai buvo JAV ambasadorius Singapūre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius