Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama pirmininkaus rugsėjo 25 dienos JT Saugumo Tarybos posėdžiui

JAV prezidentas Barackas Obama pirmininkaus rugsėjo 25 dieną numatytam Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdžiui, kuriame bus svarstoma Irako ir Sirijos konfliktuose dalyvaujančių kovotojų iš užsienio grėsmė, trečiadienį pranešė amerikiečių diplomatė.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimas, kuriame dalyvaus valstybių ar vyriausybių vadovai, rengiamas metinės JT Generalinės Asamblėjos sesijos metu, nurodė JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power. 

Jungtinės Valstijos šiuo metu pirmininkauja 15-os narių Saugumo Tarybai.

B.Obama Saugumo Tarybos susitikimui vadovaus antrą kartą. 2009-aisiais jis pirmininkavo posėdžiui, kuriame buvo svarstomi branduolinio ginklo neplatinimo klausimai.

Jungtinės Valstijos šiuo metu pirmininkauja 15-os narių Saugumo Tarybai.

„Matome išaugusį srautą teroristų, kurie iš viso pasaulio vyksta kovoti užsienio konfliktuose“, - sakė S.Power.

„Tie kovotojai dalyvauja žvėriškuose nusikaltimuose... ir neretai sugrįžta namo radikalesni dėl to, ką patyrė“, - pridūrė ji.

Vienas aukšto rango amerikiečių žvalgybos pareigūnas trečiadienį nurodė, kad daugiau nei 12 tūkst. kovotojų iš užsienio atvyko į Siriją kovoti su prezidento Basharo al Assado režimu, tarp jų per 1 000 europiečių ir 100 amerikiečių.

Nemaža dalis jų prisijungė prie grupuotės „Islamo valstybė“ (IS), kuri kaltinama dėl amerikiečių žurnalistų Steveno Sotloffo ir Jameso Foley egzekucijų, sakė Nacionalinio kovos su terorizmu centro direktorius Matthew Olsenas 

Pasak S.Power, Vašingtonas sieks konsensuso dėl tokių kovotojų keliamo pavojaus ir būtinybės imtis kolektyvinių veiksmų. Ji pridūrė, kad šiuo metu vyksta diskusijos dėl rezoliucijos šiuo klausimu.

Šis dokumentas „skatins tarptautinį bendradarbiavimą siekiant užkirsti kelią užsienio kovotojams keliauti“ ir išplės JT dalyvavimą.

„Esame tikri, kad ši rezoliucija užtikrins konsensusą, - sakė JAV diplomatė. - Ši rezoliucija atvers kelią nacionalinėms vyriausybėms padaryti daugiau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius