Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obamų šeima baigė paskutines prezidentines atostogas Martos Vynuogyno saloje

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį baigė savo paskutines prezidentines atostogas Martos Vynuogyno saloje ir pradėjo ruoštis paskutiniams įtemptiems darbo Baltuosiuose rūmuose mėnesiams.
Paskutinės Obamų šeimos atostogos
Paskutinės Obamų šeimos atostogos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Giedrą sekmadienio rytą prezidentas paskutinį kartą per šias atostogas pažaidė golfą, o vėliau išvažiavo lydimas kortežo kartu su pirmąja šalies ponia Michelle Obama ir dukromis Sasha bei Malia.

Obamų šeima sekmadienio vakarą parskrido prezidentiniu lėktuvu „Air Force One“, nusileidusiu Andrews oro pajėgų bazėje Merilande apie 20 val. vietos (pirmadienį 3 val. Lietuvos) laiku. Iš ten jie per kelias minutes buvo parskraidinti į Baltuosius rūmus Vašingtone sraigtasparniu „Marine One“.

Pirmoji šeima kiek ilgiau negu dvi savaites ilsėjosi savo vasarnamyje populiariame Masačusetso kurorte netoli Menkių kyšulio.

Kartu laiką leido šeimos šunys – Sunny ir Bo.

Ši vasara tikriausiai buvo paskutinė, kai Obamų šeima atostogavo apsupta daugelio žurnalistų, Slaptosios tarnybos apsaugininkų, padėjėjų ir smalsuolių.

Jeigu nenutiks kas nors netikėta, tokiu laiku ateinančiais metais Baltuosiuose rūmuose šeimininkaus Hillary Clinton arba Donaldas Trumpas, o visa marga šutvė, dabar lydinti B.Obama, keliaus su naujuoju lyderiu arba lydere.

Ateinantį mėnesį B.Obama aplankys Laosą ir taps pirmuoju tai padariusiu JAV prezidentu. Per šią kelionę Amerikos lyderis pirmiausiai dalyvaus Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime Kinijoje.

Ši B.Obamos kelionė rugsėjo 2–9 dienomis bus jau 11-oji jo viešnagė Azijoje nuo kadencijos pradžios 2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius