-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 03 /11:45

Oklahomoje žuvo trys „uraganų medžiotojų“ grupės nariai

Oklahomoje žuvo „uraganų medžiotojų“ grupė, vadovaujama žinomo savo srities specialisto Timo Samaro, remdamasi naujienų agentūra „AP“ praneša lenta.ru.
Uraganų ir žaibų tyrinėtojas Timas Samaras
Uraganų ir žaibų tyrinėtojas Timas Samaras / Reuters/Scanpix nuotr.

Automobilis, kuriame buvo 54-erių T.Samaras, jo 24-erių sūnus Paulas ir jų kolega, 45-erių Carlas Youngas, buvo tornado kelyje. Jis penktadienio vakarą praūžė netoli Oklahomos priemiesčio El Reno. Viesulas pasiglemžė 13 žmonių gyvybių.

T.Samaras yra bendrovės „Twistex“ įkūrėjas, ši užsiima tornadų monitoringu. Vyro sukurti filmai apie tornadus buvo rodomi „Discovery“ kanale, bendrovė iš „National Geographic“ gavo apdovanojimą. T.Samaras kaip uraganų ekspertas nuolat gaudavo kvietimų dalyvauti televizijos ir radijo projektuose, jis dalyvaudavo meteorologijos konferencijose.

„Discovery“ kanalas planuoja parodyti specialią programą, skirtą žuvusiems „uraganų medžiotojams“. „National Geographic“ nekrologe T.Samarasą pavadino „bebaimiu ir puikiu mokslininku“.

Vienas tornadas po kito

15min.lt jau skelbė, jog penktadienį JAV Oklahomos valstijoje praūžė tornadas. Jis pareikalavo daugiau aukų nei manyta – 13. Audra Oklahomos mieste ir apylinkėse sukėlė potvynius, remdamasi naujienų agentūra „Reuters“ skelbia „MSN news“.

Pasak medicinos biuro atstovės Amy Elliott, tarp žuvusiųjų yra du vaikai. Dvi aukos vis dar neatpažintos.

Audros savaitgalį buvo nusiritusios ir į kaimyninę Misūrio valstiją. Šios valstijos gubernatoriaus atstovas Scottas Holste teigė, kad potvynių metu žuvo trys žmonės, vienas jaunas vyras žuvo nuslydęs į drenažinį griovį.

Tornadas valstijai smogė praėjus vos 11 dienų nuo viską šlavusio, galingo viesulo, kuris buvo įvertintas aukščiausios kategorijos tornadu. Jis Oklahomos mieste ir netoliese esančiame Mūro priemiestyje pražudė 24 žmones.

Paskutinysis tornadas, atūžęs su lietumi ir vėju, atnešė gausius kritulius, šie sukėlė potvynius didmiestyje, kuriame gyvena apie 1,3 mln. gyventojų.

Kai kuriuos žmones teko gelbėti iš apylinkių, kuriose sparčiai pakilo vanduo. Apie 70 žmonių patyrė traumas.

Centrinėje Oklahomoje, anot meteorologo Brynno Kerro, praūžė penki tornadai. Silpnesnis atkeliavo ir į Mūrą, kuris vos prieš vienuolika dienų buvo visiškai suniokotas.

Tornadai siautėjo vakarinio piko metu, kuomet daugelis vyko namo ir buvo sužeisti arba žuvo. Tarp žuvusiųjų buvo ir moteris bei kūdikis, jie žuvo audrai pagriebus automobilį, vėjas mamą ir kūdikį tiesiog ištraukė iš suniokotos transporto priemonės.

Televizija parodė vaizdus, kuriuose matyti suniokoti stogai ar namai, suplėšytos elektros linijos, paskendę ar apversti automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius