Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Okupuotame Kryme „Americano“ kava pervadinta į „Rossiano“

Kilus įtampai tarp Rusijos ir JAV dėl Maskvos pradėto karo Ukrainoje, kai kurie Kremliaus režimui lojalūs okupuoto Krymo kavinių savininkai nusprendė nebesiūlyti kavos „Americano“. Nuo šiol okupuotame pusiasalyje ši kava vadinasi „Rossiano“ arba tiesiog krymietiška kava.
Rytinė kava
Kava / Flickr.com

Viena Simferopolio kavinė pakabino užrašą, kuriuo klientams praneša, jog daugiau nesiūlys kavos „Americano“ dėl „nestabilios geopolitinės situacijos“. Vietoj to klientams pradėta siūlyta kava „Krymsky“ (krymietiška).

Viename iš Krymo kurortų prie Juodosios jūros, Koktebelyje, ant kavos aparato buvęs užrašas „Americano“ buvo pašalintas. Vietoj jo buvo prilipdytas užrašas su ranka rašytu pavadinimu „Rossiano“. 

Kavos pavadinimo keitimas jau sulaukė pajuokos Rusijos socialiniuose tinkluose. 

„Americano“ kava vadinama espresso kava, kuri atskiesta karštu vandeniu.

Kavos pavadinimo keitimas jau sulaukė pajuokos Rusijos socialiniuose tinkluose. Kai kurie „Twitter“ vartotojai pasiūlė pervadinti viskį „Johnie Walker“ į „Ivanas bėgikas“.

Tai ne pirmas atvejis Rusijoje, kuomet piktinamasi maisto produktais ar įmonėmis, kurių pavadinimai asocijuojasi su Vakarais. Neseniai grupė Rusijos Amūro srities gyventojų išsiuntė peticiją į vietos administraciją, tvirtindami, kad juos labai papiktino neseniai duris atvėrusios picerijos „New York Pizzeria“ pavadinimas. Po šio skundo picerija buvo priversta pakeisti savo pavadinimą į „Amur Bistro“.

Kai kurių patiekalų pavadinimų keitimas dėl vykstančio karo pastebimas ir Ukrainoje. Odesoje viename sušių bare pradėti siūlyti suktinukai pavadinimais „Šlovė Ukrainai“, „Keptos tituškos“ (tituškų vardu vadinami samdomi chuliganai, – red. past.) ir „Separatistai su kepta lašiša“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius