Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Oleksandras Turčynovas įspėja riaušininkus: nedrįskite kelti provokacijų gegužės 9 dieną

Laikinasis Ukrainos prezidentas Oleksandras Turčynovas pareiškė, kad provokatoriai, kurie mėgina organizuoti neramumus gegužės 9 dieną, susilauks atitinkamo atsako, rašo „Unian“.
Oleksandras Turčynovas
Oleksandras Turčynovas / „Scanpix“ nuotr.

Jis pabrėžė, kad gegužės 8 ir 9 dienos, kai minima II Pasaulinio karo pabaiga ir sąjungininkų pergalė prieš nacistinę Vokietiją, turi būti susitaikymo ir susikaupimo metas. Tuo metu reikia prisiminti žuvusius, o ne organizuoti naujus mūšius.

„Ukrainos tauta, kuri atsidūrė baisios tragedijos kelyje, sumokėjo ypatingai didelę kainą už savo laisvę. Beveik kiekviena šeima patyrė nepataisomą žalą“, – pareiškime cituojamas O.Turčynovas.

Jis taip pat dar kartą paragino Rusijos valdžią liautis eskalavus situaciją Ukrainoje ir prisiminti, kas tai yra atsakinga užsienio politika. 

„Priešai su ypatingai ciniškais ketinimais tikisi išprovokuoti Ukrainoje konfrontaciją šiomis liūdnomis dienomis, kai prisimenamos karo aukos. Tokie veiksmai nesulauks atleidimo – jiems bus duotas atitinkamas atsakas. Ukrainiečiams aukščiausia vertybe visada buvo ir visada bus žmogaus gyvybė“, – teigia Ukrainos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius