-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 06 14 /07:10

Orlando šaulys naudojosi gėjų pažinčių programėle, lankydavosi „Pulse“, kvietė grupioką į pasimatymą

Sekmadienio naktį Omaras Mateenas nužudė 49 žmones gėjų naktiniame klube Orlande. Kitą dieną jo tėvas aiškino, kad sūnų buvo supykdę du besibučiuojantys vyrai. Tačiau liudininkai teigia, kad O.Mateenas reguliariai lankėsi „Pulse“ klube ir naudojosi gėjų pažinčių programėle. Dar daugiau – būdamas studentu jis vaikiną kvietė į pasimatymą.
Omaras Mateenas
Omaras Mateenas / Nuotr. iš „MySpace“

Kevinas Westas pasakoja, kad sekmadienį apie 1 val. nakties jis buvo automobilių stovėjimo aikštelėje prie „Pulse“ naktinio klubo, kai atpažino ten įeinantį O.Mateeną, rašo „Washington Post“. Vyrai susipažino prieš daugiau nei metus – kai O.Mateenas pradėjo su juo bendrauti per vyrų pažinčių programėlę „Jack'd“.

Jų bendravimas buvo nutrūkęs, bet prieš tris mėnesius O.Mateenas vėl susisiekė su K.Westu ir užsiminė, kad neužilgo atvyks į Orlandą bei pasiūlė susitikti. K.Westas O.Mateeną taip pat daug kartų buvo matęs „Pulse“ klube.

„Prisimenu visas detales, – sakė 37-erių karinio jūrų laivyno veteranas K.Westas. – Niekada nepamirštu veidų.“

Tai, kad O.Mateenas lankydavosi „Pulse“ klube, patvirtino ir daugiau liudininkų. Cordas Cedeno pasakojo, kad matydavo jį prie baro, geriantį alkoholinius gėrimus. „Jis skelbdavo savo nuotraukas pažinčių programėlėje, jį buvo lengva atpažinti“, – teigė 23-ejų C.Cedeno, kuris taip pat per programėlę prieš metus bendravo su O.Mateenu.

„Tai tas pats vaikinas, – „Canadian Press“ sakė Chrisas Callenas, kuris ant scenos atlieka pasirodymus pasivadinęs Kristina McLaughlin. – Jis į šį barą ėjo mažiausiai trejus metus.“

Jis į šį barą ėjo mažiausiai trejus metus.

Ty Smithas, kuris ant scenos save vadina Aries, taip pat teigė, kad O.Mateenas ne vieną ir ne du kartus buvo išvestas girtutėlis iš „Pulse“ klubo.

„Jis labai labai daug išgerdavo... Jis negalėdavo gerti, kai būdavo namuose su žmona, su šeima. Jo tėvas buvo labai griežtas... O.Mateenas vis skųsdavosi juo“, – pasakojo T.Smithas „Canadian Press“.

It Ch.Callenas, ir T.Smithas teigė, kad liovėsi kalbėtis su O.Mateenu, kai kartą jis pagrasino jiems su peiliu – po to, kai kažkas pajuokavo apie religiją.

Grupioką kvietė į pasimatymą, tėvas vadino gėjumi

Buvęs O.Mateeno grupiokas „Palm Beach Post“ pasakojo, kad kai jie studijavo policijos akademijoje, O.Mateenas 2006 m. jį kvietė į pasimatymą. Kartu jie apsilankė keliuose homoseksualų baruose.

Jis teigia, kad O.Mateenas buvo homoseksualus, tačiau to viešai nerodė.

Jis teigia, kad O.Mateenas buvo homoseksualus, tačiau to viešai nerodė.

O.Mateenas buvo vedęs Sitorą Yusufiy, kuri teigia, kad per jų trumpą santuoką O.Mateenas nebuvo stabilus ir ją mušdavo. Dabartinis moters draugas „Brazilian TV“ pasakojo, kad S.Yusufiy O.Mateeną vis apibūdindavo kaip „turintį homoseksualių tendencijų“, o jo tėvas sūnų ne kartą viešai pavadindavo gėjumi.​

Tėvas po žudynių Orlande aiškino, kad O.Mateeną prieš kelis mėnesius labai supykdė vaizdas, kai Majamyje jis pamatė du viešai besibučiuojančius vyrus.

Tėvas taip pat sakė apgailestaujantis dėl žudynių, ir kad „dievas pats nubaus tuos, kurie yra homoseksualai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius