-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Oro linijos: nederėjo uždrausti skrydžių dėl ugnikalnio

Britų oro linijų „Virgin Atlantic Airways“ savininkas seras Richardas Bransonas pareiškė, kad Vyriausybės sprendimas uždrausti skrydžius dėl Islandijos ugnikalnio paskleisto vulkaninių dalelių debesies buvo neteisingas.
Iš ugnikalnio besivežiantys pelenai
„Virgin Atlantic Airways“ vadovas įsitikinęs, kad išsiveržus Islandijos ugnikalniui, nederėjo uždrausti skrydžių, nes ore buvo pakankamai „koridorių“ per kuriuos lėktuvai galėjo saugiai skristi. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Bransono teigimu, per šešias dienas, kai buvo uždrausti skrydžiai, jo vadovaujamos oro linijos prarado 50 mln. svarų sterlingų ir už tai reikalauja kompensacijos, šeštadienį rašo portalas Dailymail.co.uk.

„Per 25 metus mes niekada neprašėme Vyriausybės paramos, net po rugsėjo 11-osios įvykių“, – kalbėjo R.Bransonas ir pridėjo, kad draudimas lėktuvams kilti buvo Vyriausybės sprendimas, todėl ši turėtų kompensuoti bendrovėms patirtus nuostolius.

„Visi ekspertai mums sakė, kad jokio pavojaus nėra. Pavojus būtų buvęs, jei būtume skridę netoli Islandijos. Tačiau buvo daugybė „koridorių“ per kuriuos lėktuvai galėjo saugiai skristi“, – sakė „Virgin Atlantic Airways“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius