-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Osamos bin Ladeno duktė: mano tėvas buvo suimtas ir tik vėliau nušautas (atnaujinta 15.20 val.)

Vis daugiau prieštaringos informacijos pasirodo apie tai, kaip buvo nukautas ieškomiausias pasaulio teroristas Osama bin Ladenas. Jo duktė sako, kad iš pradžių jį amerikiečių kareiviai sučiupo gyvą ir tik paskui nušovė.
Osamos bin Ladeno šalininkai
Osamos bin Ladeno šalininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau anksčiau buvo paskelbta, kad O.bin Ladenas, priešingai nei manyta prieš tai, tuo metu, kai jį nušovė amerikiečių kariai, nebuvo ginkluotas.

Dabar „Al Arabyia“ skelbia, kad O.bin Ladeno duktė, kuri buvo sulaikyta specialiosios operacijos metu, pareiškė, kad amerikiečių kariai pirma suėmė O.bin Ladeną, o paskui jį nušovė.

Tai dar labiau padidins spaudimą Jungtinėms Valstijoms, kurios jau dabar kaltinamos, jog O.bin Ladenas turėjo būti teisiamas, o ne nužudytas.

Tiesa, JAV pareigūnai teigia, kad O.bin Ladenas buvo nušautas, nes mėgino priešintis per  „permainingą susišaudymą“.

Žiniasklaida anksčiau citavo pareigūnus, kurie sakė, jog šios operacijos tikslas buvo nukauti „al Qaedos“ lyderį, o Baltųjų rūmų atstovas buvo primygtinai spaudžiamas paaiškinti akivaizdų prieštaravimą, jog O.bin Ladenas nebuvo ginkluotas, tačiau taip pat priešinosi.

„Buvome pasiruošę jį suimti, jeigu būtų įmanoma, – pareiškė Baracko Obamos atstovas Jackas Carney, nepateikdamas aiškaus atsakymo. – Tikėjomės didelio pasipriešinimo ir buvome sutikti su dideliu pasipriešinimu.“

Atnaujinta 15.20 val. Pakistano pareigūnai, atlikę namo, kuriame buvo nušautas O.bin Ladenas, apžiūrą taip pat pareiškė, kad nėra jokių ženklų, jog teroristas priešinosi amerikiečių kareiviams. Kaip skelbia „Daily Mail“, Pakistano pareigūnai teigia, jog į amerikiečius nebuvo iššauta nė viena kulka. Name taip pat nebuvo nei ginklų, nei sprogstamųjų medžiagų. Specialistus nustebino ir tai, kad namas buvo be rūsio, kuriame būtų galima pasislėpti atakos iš oro atveju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius