Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Osamos bin Ladeno gyvenimas: 5 žmonos, 20 vaikų

Prieš bemaž tris savaites nužudyto garsiausio pasaulyje teroristo ir pastarąjį dešimtmetį ieškomiausio žmogaus pasaulyje Osamos bin Ladeno gyvenimas tebekelia didžiulį susidomėjimą. Į viešumą iškyla vis naujų jo gyvenimo detalių.
Osama bin Ladenas (1988 m.)
Osama bin Ladenas (1988 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skaičiuojama, kad ilgametis teroristų tinklo „al-Qaeda“ lyderis turėjo mažiausiai 50 brolių ir sesių. Jis buvo šešis kartus vedęs, viena jo santuoka buvo anuliuota dar neįsigalėjusi, su viena žmona Osama išsiskyrė. Ilgametis „al-Qaedos“ lyderis turėjo apie 20 vaikų.

O.bin Ladenui buvo 54 metai, kai šių metų gegužės 1 d. Pakistane jį nužudė JAV specialiųjų pajėgų kariai. Garsiausias pasaulyje teroristas palaidotas Šiaurės Arabijos jūroje.

15min.lt savo skaitytojams jau rašė apie pirmąją O.bin Ladeno žmoną. Šįsyk pristatome kitas teroristų „Šiaurine žvaigžde“ vadinto asmens moteris.

Šeštoji žmona: Amal al-Sadah aka Amal Ahmed Abdulfattah
Gimė: 1982 metais, Jemene.
Kaip Osama susipažino su Amal: merginos brolis, kartu su Osama kovojęs Afganistane, pasiūlė Osamai vesti jo seserį. Teigiama, kad mergaitė kaip dovana Osamai buvo įteikta, kai jai buvo 15 metų.
Vestuvių data: Osama ir Amal susituokė 2000 metais, kai jai buvo 18 metų.
Vaikai: manoma, kad pora kartu susilaukė vienos dukters.
Vaidmuo 2011 m. gegužės 1 d. įvykusios operacijos metu: žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, esą Osama pasinaudojo Amal kaip šydu, klaidnga. Po kurio laiko buvo patikslinta, kad JAV specialiosioms pajėgoms vykdant operaciją O.bin Ladeno slaptavietėje Abotabade, Amal bandė pulti ant amerikiečių karių ir per šį incidentą buvo sužeista į koją. Gegužės 3 d. Amal buvo sulaikyta Pakistane.

Skaičiuojama, kad ilgametis teroristų tinklo „al-Qaeda“ lyderis turėjo mažiausiai 50 brolių ir sesių. Jis buvo šešis kartus vedęs, viena jo santuoka buvo anuliuota dar neįsigalėjusi, su viena žmona Osama išsiskyrė.Citatos apie Amal:

„Daily Mail“ žurnalistas: „Po sutartinės santuokos, kuria siekta sustiprinti politinius O.bin Ladeno ryšius su Jemenu, Amal šeima paliko ją likimo valiai, bijodama apie ją kalbėti viešai.“

Brianas Rossas: „Manoma, kad Amal Ahmed buvo jauniausia, gražiausia ir mėgstamiausia Osamos žmona. O.bin Ladenas išsiskyrė su viena iš savo žmonų, kad galėtų vesti Amal ir kad tai nepažeistų islamo teisės, apribojančios žmonų skaičių iki keturių.“

Hala Jaber: „Vestuvių ceremoniją vedė šeichas Saeedas al-Masri. Laikantis griežtų sunitų islamo tradicijų, ceremonijoje dalyvavo tik vyrai. Tai, kad nuotaka iš Jemeno atkeliavo į Afganistaną buvo suvokiama kaip patvirtinimas, kad ji sutinka ištekėti, todėl jos buvimas ceremonijoje nebuvo reikalingas. Vyrai šventė deklamuodami eilėraščius ir dainas, užkąsdami šviežia ėriena su ryžiais. Daug kuklesnė moterų šventė vyko netoliese buvusiame name.“

Lawrence Wright: „Nors santuoka su Amal buvo politinis susitarimas tarp O.bin Ladeno ir svarbios Jemeno genties, tikintis, kad taip „al-Qaeda“ užsitikrins paramą Jemene, kitos O.bin Ladeno žmonos dėl šio jo sprendimo nuliūdo, o jo motina Osamą net išbarė.“

Penktoji žmona: anuliuota santuoka

O.bin Ladeno šeimai nepatinka kalbėti apie jo pirmosios santuokos anuliavimą 1994 metais. Teigiama, kad jis vedė, tačiau santuoka buvo anuliuota nepraėjus 48-ioms valandoms, kurių reikėjo, kad santuoka įsigalėtų.

Ketvirtoji žmona: Siham Sabar aka Um Khalid aka Umm Khalid
Gimė: Medinoje, Saudo Arabijoje.
Vestuvių data: Osama ir Siham Sabar susituokė 1987 metais.
Vaikai: manoma, kad Siham ir Osama turėjo keturis vaikus.
Siham profesija: mokytoja.
Gyvenamoji vieta: Siham yra viena iš Osamos našlių, kuri taip pat gyveno Abotabade, Pakistane.

Trečioji žmona: Khairiah Sabar aka Um Hamza aka Umm Hamza
Gimė: Saudo Arabijoje
Vestuvių data: Khairiah už Osamos ištekėjo 1985 metais. Jų santuoką suorganizavo pirmoji Osamos  žmona Najwa.
Vaikai: manoma, kad Khairiah ir Osama turėjo vieną sūnų.
Khairiahos išsilavinimas ir profesija: turi daktaro laipsnį ir yra kurčnebylių vaikų mokytoja.
Gyvenamoji vieta: Khairiaha JAV operacijos metu buvo rasta Abotabado mieste, Pakistane.

Antroji žmona: Khadijah Sharif aka Um Ali aka Umm Ali
Gimė: 1948 metais Saudo Arabijoje, yra maždaug devyneriais metais vyresnė už Osamą.
Vestuvių data: Khadijah Sharif už Osamos ištekėjo 1983 metais.
Vaikai: manoma, kad Khadijah Osamai pagimdė tris vaikus.
Profesija: mergaičių mokytoja.
Skyrybos: Khadijah išsiskyrė su Osama kažkada tarp 1993–1996 metų.

Najwa: „Ji buvo keleriais metais vyresnė už Osamą, turėjo gerą išsilavinimą ir buvo mergaičių mokytoja Saudo Arabijoje“.

VIDEO: Custody battle over Osama's youngest wife Amai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius