Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 25 /23:31

Osle pagerbti išpuolių aukas į gatves išėjo 150 tūkstančių žmonių

Daugybė žmonių Osle rinkosi dalyvauti „Gėlių žygyje“ ir pagerbti 76 žmonių, žuvusių per praėjusią savaitę įvykdytus kruvinus išpuolius, atminimą, pranešė AFP korespondentas.
Žmonės Osle dalyvauja „gėlių žygyje“
Žmonės Osle dalyvauja „gėlių žygyje“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Norvegijos televizija parodė, kad panašūs susibūrimai vyko kituose šalies miestuose, kai žmonės buvo paraginti atvykti ir parodyti solidarumą su penktadienį įvykdytų išpuolių Osle bei Utojos saloje aukomis.

Kaip pranešė transliuotojas NRK, Oslo gatvėse susirinko apie 150 tūkst. žmonių. Žmonės čia atvažiavo ir iš kitų šalies miestų. Nemažai jų rankose laikė gėles, daugiausia raudonas ir baltas rožes.

Kaip praneša Norvegijos žiniasklaida, policija sustabdė „Gėlių žygį“ uoste, nes čia nebetilpo visi norintieji. Pareigūnai pasiūlė žmonėms vietoje to eiti į Rotušės aikštę.

Daugybė žmonių net nesugebėjo prasibrauti į Norvegijos sostinės centrą, susiformavo didžiuliai automobilių kamščiai, o kai kurios miesto dalys apskritai tapo pasiekiamos tik vandens transportu.

Beveik visi žmonės atėjo su gėlėmis, todėl miesto gatvės nuklotos rožėmis. Beje, iš pradžių buvo planuota žmonėms rinktis su fakelais, tačiau policija nesutiko su tuo, tad buvo pasirinktos gėlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius