Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgėliai užgrobė traukinį

Savo skundus pabėgėliai norėjo nuvežti į Strasbūrą.
Pabėgėliai
Pabėgėliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

 Apie 200 pabėgėlių iš Rusijos ir Gruzijos Lenkijos Legnico miesto stotyje buvo užgrobę traukinį, kuriuo norėjo nukakti į Strasbūrą ir pasiskųsti dėl laikymo sąlygų pabėgėlių centruose. Visi šie pabėgėliai buvo iš Gruzijos ir Čečėnijos bei Ingušijos. Nė vienas bilieto į traukinį neturėjo. Stotyje kilus chaosui administracija iškvietė policiją. Ši drauge su pasieniečiais mėgino išprašyti pabėgėlius iš vagonų. Ant traukinio, kuris iš Vroclavo važiavo į Dresdeną, pabėgėliai buvo užrašę SOS. Vokietijoje jie norėjo susijungti su kitais išeiviais iš Kaukazo ir drauge keliauti į Strasbūrą.

Moterys skundėsi, kad gyvena blogomis sąlygomis, serga jų vaikai, o vyrai negali grįžti į tėvynę, nes ten laikomi teroristais. Visi šie žmonės buvo grąžinti į pabėgėlių centrą, o agresyviausi bus teisiami – jiems gresia kalėjimas.

Masinis čečėnų bėgimas į Lenkiją prasidėjo 2004 metais. Tuomet tik viename Lenkijos ir Baltarusijos pasienio poste buvo priimta daugiau kaip 1500 prieglobsčio prašymų. Daugumą jų pateikė čečėnų kilmės Rusijos piliečiai. Tačiau nuo šių metų padidėjo gruzinų srautas į Lenkiją. Dabar prieglobsčio prašo daugiau gruzinų nei čečėnų. Šiemet tokių prašymų gauta daugiau kaip 3 tūkstančiai. Lenkijos valdžia teigia, jog 90 proc. šių atvykėlių yra kurdai, dažniausiai be išsilavinimo arba visai beraščiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius