Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 07 /2014 04 08

Padegtas Charkovo administracijos pastatas; Nikolajeve prasidėjo susirėmimai, yra sužeistųjų

Separatistai „paskelbė“ įkuriantys „Charkovo „respubliką“. Tuo metu vėlų pirmadienio vakarą prorusiški separatistai mėgino patekti į Nikolajevo srities asministracijos pastatą. Tuo metu vėlų pirmadienio vakarą Jauni kaukėti, lazdomis apsiginklavę vyrai įsiveržė į Charkovo televizijos biurą. Taip pat padegtas Charkovo administracijos pastatas. Nikolajeve prasidėjo susirėmimai, yra sužeistųjų.
Prorusiški protestuotojai Charkove
Prorusiški protestuotojai Charkove / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Live streaming video by Ustream

Papildyta 00.55 val. Nikolajeve kilo susirėmimai, yra sužeistų

Nikolajeve kilo susirėmimai, yra sužeistų, – skelbia naujienų agentūra „Unian“. Nukentėjo mažiausiai vienas žmogus. Panaudotos kurtinančios granatos, jaferiai, fejerverkai. Iš pradžių ukrainiečius ir prorusiškus separatistus skyrė nepakankamai tvirtas milicijos kordonas, tačiau pro jį ukrainiečiai gana greitai prasiveržė. Per susirėmimus nukentėjo Demokratinio aljanso aktyvistas Denisas Pliško. Jam buku daiktu buvo sudaužyta galva, kai šis bandė išskirti susimušusius. Jo teigimu, jį sužeidė kažkas iš separatistų.

Pareigūnai taip pat dalyvavo muštynėse – jie jėgą naudojo prieš abi puses. Tačiau jėgos buvo išdėstytos taip, kad pagrindinis smūgis teko ukrainiečiams. Vėliau pranešta, kad separatistai Nikolajeve buvo išvaikyti.

Papildyta 00.23 val. Separatistai padegė Charkovo administracijos pastatą

Separatistai mėtė akmenis, fejerverkus ir degino padangas prie Charkovo administracijos pastato.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, jie panaudojo ir kurtinančias granatas. Be to, į pastato pusę skriejo Molotovo kokteiliai, nuo kurių pastato pirmajame aukšte kilo gaisras. Skelbiama, kad ugnis užgesinta.

Papildyta 23.29 val. Charkove apie 50 jaunų vyrų įsiveržė į televizijos ATN biurą. Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“ vyrai buvo kaukėti, apsiginklavę lazdomis.

Naujienų agentūros korespondentas pranešė, kad vyrai pakilo į 9 pastato aukštą, kur ir įsikūręs televizijos kanalo biuras. Jie išlaužė medines duris ir pateko į vidų. Liudininkų teigimu, prie pastato taip pat yra keletas jaunų vyrų su lazdomis. Pastate nebuvo nieko, išskyrus apsaugininką.

Papildyta 23.14 val. Separatistai bandė prasibrauti į Nikolajevo srities administracijos pastatą

Pirmadienio vakarą daugiau nei šimtas prorusiškai nusiteikusių separatistų susirinko prie Nikolajevo srities administracijos pastato su tikslu patekti į pastato vidų. Daugiausia tai – jauni žmonės, dauguma jų veidus slepia po kaukėmis. Jie skanduoja „Vienas už visus, visi už vieną“ ir „Milicija su liaudimi“. Milicija sustiprino pastato apsaugą, kai susirinkusieji jį apsupo. Pranešama, kad separatistai nėra ginkluoti. Šiuo metu susirinkę apie 300 separatistų. Separatistai prašo milicininkų „apginti juos nuo chuntos“, įleisti juos į pastatą.

Apie 22 val. vietos laiku jie antrą kartą pabandė patekti į administracijos pastatą, tačiau nesėkmingai.

VIDEO: Separatistai prie Nikolajevsko srities asministracijos pastato
VIDEO: Vaizdo reportažas

Donecke – antiteroristinė operacija

Tuo metu Donecke prasidėjo antiteroristinė operacija. Nuo prorusiškų smogikų jau išlaisvintas Ukrainos saugumo tarnybos (UST) srities valdybos pastatas Donecke.

„Paskelbė“ Charkovą „respublika“

Naujienų agentūra „Unian“ skelbia, prorusiški aktyvistai ir apsišaukėliai srities tarybos „deputatai“ „paskelbė“ Charkovą „respublika“. Tai pat jie „pasisavino visų valdžios institucijų įgaliojimus“.

Charkovas nuo šiol respublika, – paskelbė jie.

„Paskelbė“ ir Donecko „respubliką“

Pirmadienį saujelė Donecko srities administracijos pastatą užėmusių riaušininkų pasiskelbė „liaudies taryba“ ir paskelbė „nepriklausomą respubliką“.

Save pasiskyrusi „liaudies taryba“ priėmė tokį sprendimą, apie kurį paskelbta prie pastato susirinkusiai miniai

„Nuo šiol Donecko sritis yra neprisklausoma respublika. Valio!“ – paskelbė vienas iš riaušininkų.

Minia skelbimą palydėjo aplodismentais ir skandavo „Rusija, Rusija“. Pranešėjas vėliau pridūrė, kad tokį sprendimą priėmė „liaudies taryba“ neeilinėje sesijoje.

Vėliau ta pati taryba priėmė dar vieną sprendimą – prijungti naująją „respubliką“ prie Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius