Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Padėtis dėl laisvo nuomonių reiškimo ir susirinkimų Rusijoje pablogėjo

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ atkreipia dėmesį į padidėjusį žodžio laisvės varžymą Rusijoje.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.

„Sugriežtinti apribojimai ... nuomonių reiškimo laisvei, susivienijimams ir taikiems susirinkimams“, – sakoma trečiadienį paskelbtoje metinėje organizacijos ataskaitoje.

Joje pažymima, kad Rusijos valdžia 2016 metais vykdė įstatymų griežtinimo šioje sferoje politiką.

Akivaizdžiausias tokios politikos pavyzdys, organizacijos nuomone, yra 2016 metų birželį priimtas kovos su terorizmu įstatymų paketas, kurį kritikai praminė „Didžiojo brolio“ priemonėmis.

„Pažymime, kad priimtos kovos su ekstremizmu įstatymų pataisos daug kuo prieštarauja įsipareigojimams, kuriuos prisiėmė Rusijos Federacija tarptautinės teisės srityje“, – sakė „Amnesty International“ vadovas Rusijoje Sergejus Nikitinas.

2016 metais į „užsienio agentų“ registrą buvo įtraukta dešimtys nepriklausomų, nekomercinių teisių gynimo, ekologijos, moterų teisių ir socialinių organizacijų, tarp jų – tarptautinė draugija „Memorial“, „viena pagrindinių nekomercinių organizacijų Rusijos Federacijoje, turinti ilgą istoriją“, pažymi „Amnesty International“.

Ataskaitoje taip pat kalbama apie „visur ir sistemingai taikomus kankinimus ir žiaurų elgesį“ Rusijos sulaikymo įstaigose ir kolonijose. Be to, „Amnesty International“ atkreipia dėmesį į problemą, kad kalinimo įstaigose ne visada suteikiama būtinoji medicinos pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius