Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinio Paryžiaus atakų įtariamojo brolis sako nežinantis, kur jis slapstosi

Ieškomo Paryžiaus teroro atakų įtariamojo Salaho Abdeslamo brolis pirmadienį sakė nežinantis, kur jis yra, ir pridūrė, kad jo brolis yra „normalus vaikinas“.
Mohamedas Abdeslamas
Mohamedas Abdeslamas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dėl mano brolio, tai mes nežinome, kur jis šiuo metu yra“, – Mohamedas Abdeslamas sakė Belgijos televizijai RTL iš savo šeimos namų Briuselyje, kai buvo paleistas policijos nepateikus jokių kaltinimų po dvi dienas trukusio sulaikymo.

„Jis čia užaugo, mokėsi – jis visiškai normalus vaikinas“, – pridūrė M.Abdeslamas.

Prancūzija nurodė, kad pavojingas Salahas Abdeslamas yra ieškomas dėl penktadienį įvykdytų atakų Paryžiuje. Trečiasis brolis, vardu Brahimas, buvo vienas iš mirtininkų sprogdintojų, pradėjusių skerdynes Prancūzijos sostinėje.

Per pirmadienį Belgijos policijos surengtą didelį reidą Briuselio vakariniame neturtingame Molenbeko rajone, kuriame gyvena daugiausia imigrantai, tikėtasi sučiupti Salahą, bet pareigūnai nieko neareštavo.

„Niekas iš mūsų nieko nežinojo. Nei mes, nei mūsų šeima. Jie yra dideli, suaugę vaikinai. Juk neklausiame, ką jie ketina daryti, kaskart, kai jie išeina iš namų“, – aiškino Mohamedas.

Belgijos policija sulaikė Mohamedą Abdeslamą šeštadienį kartu su keliais kitais asmenimis, bet jis buvo paleistas pirmadienį kartu su kitais keturiais įtariamaisiais. Tačiau dar dviem įtariamiesiems buvo pateikti kaltinimai dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje.

Salahas Abdeslamas
Salahas Abdeslamas

„Esame labai sukrėsti dėl to, kas nutiko. Sužinojome apie tai tuo pačiu metu, kaip ir jūs. Ir negalime nė akimirką patikėti, kad kuris nors iš mano brolių susijęs su tomis atakomis“, – Mohamedas, kuris yra savivaldybės darbuotojas, sakė praėjus kelioms valandoms po jo paleidimo.

„Be abejo, galvojame apie aukas, apie jų šeimas. Tačiau turit suprasti, kad taip pat turime motiną, turime šeimą ir kad jai, kad ir kas būtų nutikę, jie liks vaikai“, – pridūrė Mohamedas.

„Esu vienas iš brolių, bet jokiu būdu nesu susijęs su tuo, kas įvyko penktadienį, lapkričio 13-ąją“, – pabrėžė jis.

„Turiu alibi penktadienio vakarui – ir dėl to teisėjas nusprendė mane paleisti. Esame atvira šeima; mes niekada nebuvom sukėlę rūpesčių teisėsaugai. Mano abiejų brolių pažiūros normalios“, – tikino M.Abdeslamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius