-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane kilo sumaištis dėl sulaikyto „al Qaeda“ įtariamojo tapatybės

Pakistane buvo sulaikytas vyras, kuris, įtariama, yra susijęs su tarptautiniu kovotojų tinklu „al Qaeda“, sekmadienį pranešė pareigūnai, pakurstę prieštaringus pranešimus, kad šis asmuo gali būti Amerikos labiausiai ieškomas „al Qaeda“ atstovas spaudai.
Adamas Gadahnas
Adamas Gadahnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pakistano saugumo pareigūnai įtariamą kovotoją, kuris žinomas kaip Abu Yahiya, sulaikė šalies finansų sostinėje Karačyje.

Pirminiuose nepatvirtintuose pranešimuose buvo skelbiama, kad šis asmuo gali būti JAV gimęs ir į islamą atsivertęs „al Qaeda“ atstovas spaudai Adamas Yahiye Gadahnas, kuriam Jungtinėse Valstijose pareikšti kaltinimai. JAV vyriausybė už informaciją, kuris padėtų sulaikyti šį asmenį, pažadėjusi milijono dolerių atlygį.

Tačiau trys aukšti pakistaniečių saugumo pareigūnai pareiškė, kad Abu Yahiya ir Adamas Yahiye Gadahnas nėra tas pats asmuo.

„Pamanėme, jog tai gali būti svarbus laimikis, tačiau atrodo, kad tai ne A.Y.Gadahnas. Mėginame nustatyti šio asmens pilietybę ir kilmę“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukštas saugumo pareigūnas, pageidavęs neskelbti savo pavardės.

A.Y.Gadahnui Kalifornijoje pareikšti kaltinimai dėl tėvynės išdavimo ir materialinės pagalbos teikimo teroristų tinklui „al Qaeda“.

Federalinis tyrimų biuras nurodo, kad šis 31 metų JAV pilietis veikia prisidengęs įvairiais slapyvardžiais, tarp jų Azzamo Amerikiečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius