Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane nukauta 60 kovotojų

Per valdžios pajėgų ir kovotojų Šiaurės vakarų Pakistane susirėmimą nukauta per 60 sukilėlių, praneša šalies pareigūnai.
Ginklas
Ginklas / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

Kaip rašo BBC, kova įsiplieskė, kai pajėgos Mohmando rajone užpuolė kaimus, kuriuose slėpėsi kovotojai. Kovoje Pakistano kariai naudojo artileriją, sraigtasparnius ir reaktyvinius lėktuvus, kuriais bombarduota minėtą teritoriją.

Pakistanas dislokavo tūkstančius karių, kurie šiuo metu prižiūri šalies gentinius regionus, tačiau, Vakarų ir Afganistano pareigūnų teigimu, tai neišgąsdino kovotojų.

Mirtinos granatos

Antradienio vakarą pasirodžiusiame pranešime teigiama, kad per visą dieną vykusią karo operaciją nužudyta per 60 sukilėlių. Vietos gyventojai, su kuriais susisiekė BBC, negalėjo patvirtinti šių skaičių, tačiau teigė, kad kažkiek sukilėlių išties nužudyta.

Liudininkų teigimu, sausumos pajėgos, kurias pastiprino tankai, sugriovė daugiau nei 25 namus ir parduotuves, stovinčias prie vietos kelio, kad užtikrintų saugų karių judėjimą.

Per susirėmimą žuvo ir trys civiliai. Jų mirties priežastimi tapo restoraną kliudžiusios mirtinos granatos.

Kaimai, į kuriuos taikėsi Pakistano pajėgos, įsikūrę netoli Lakaro ir Pandyali rajonų. Tikima, kad šios teritorijos yra kovotojų Mohmande tvirtovė.

Šio mėnesio pradžioje įtariami kovotojai nužudė šešis karius per prieš aušrą įvykdytus išpuolius kai keliuose patikros punktuose. Pakistano kariuomenė tuo metu pranešė, kad išpuolius įvykdė daugiau nei 600 kovotojų, kurių didžioji dalis buvo užsieniečiai, nelegaliai kirtę Afganistano sieną. Kariuomenės atstovai taip pat pranešė, kad tuo metu nukovė 45 kovotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius