-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 21 /10:54

Pakistano turguje sprogus bombai žuvo 20 žmonių

Pakistano šiaurės vakariniame genčių apgyvendintame regione, kur vyrauja šiitai, turguje sprogus bombai žuvo mažiausiai 20 žmonių, o dar 40 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Pakistano policija
Pakistano policija / AFP/Scanpix nuotr.

Sprogimas driokstelėjo žmonių pilname daržovių turguje Paračinaro mieste, Kuramo genčių rajono sostinėje prie sienos su Afganistanu.

„Žuvo 20 žmonių“, – sakoma trumpame Pakistano kariuomenės pranešime. Jame taip pat nurodoma, kad sužeistieji buvo nugabenti į karines ir civilių ligonines pagrindiniame regiono Pešavaro mieste.

„Kariai iš kariuomenės ir (sukarinto) Pasienio korpuso rūpinasi paramos ir gelbėjimo operacijomis“, – sakoma pranešime.

Pakistano šiaurės vakarinės Chaibero Pachtunchvos provincijos gubernatorius Iqbalas Zafaras Jhagra duodamas interviu privačiai Pakistano naujienų televizijai „TV Geo“ patvirtino žuvusiųjų skaičių.

Anot jo, per sprogimą buvo sužeista mažiausiai 40 žmonių, 12 jų – sunkiai.

Paračinaro aukšto rango pareigūnas Ikramullah Khanas sakė naujienų agentūrai AFP, kad buvo detonuotas savadarbis sprogstamasis užtaisas, paslėptas daržovių dėžėje.

Telefonu su AFP susisiekusi nedidelė su Pakistano Talibanu susijusi Hakimullah Mehsudo grupuotė „Tehreek-e-Taliban Pakistani“ (TTP) pareiškė prisiimanti atsakomybę už šią ataką.

„Tai buvo kerštas už saugumo pajėgų nužudytus mūsų partnerius ir pamoka šiitams, remiantiems Basharą al Assadą“, – sakė grupuotės atstovas Qari Saifullah, turėdamas omenyje Sirijos prezidentą.

Q.Saifullah perspėjo, kad jo sunitų musulmonų grupuotė toliau puldinės šiitus, jei jie rems B.al Assadą, kurio režimas įtraukė Siriją į pilietinį karą. Šis 2011 metais prasidėjęs konfliktas jau pareikalavo daugiau kaip 310 tūkst. gyvybių.

Pakistano premjeras Nawazas Sharifas išreiškė sielvartą dėl naujausio išpuolio, pareikalavusio žmonių gyvybių, sakoma jo biuro pranešime.

Kuramas yra vienas iš septynių Pakistano autonominių genčių rajonų, kuriuose galioja vietos įstatymai ir papročiai.

Šiame rajone anksčiau yra vykę susirėmimų tarp sunitų ir šiitų, sudarančių apie 20 proc. iš maždaug 200 mln. Pakistano gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius