Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane – policijos ir protestuotojų susirėmimai, yra žuvusiųjų ir sužeistų

Du žmonės žuvo, o dar daugiau kaip 400 buvo sužeisti per susirėmimus tarp policijos ir protestuotojų Pakistano sostinėje Islamabade, sekmadienį pranešė medikai.
Pakistane – policijos ir protestuotojų susirėmimai.
Pakistane – policijos ir protestuotojų susirėmimai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dvi savaites trunkanti politinė aklavietė vėlai šeštadienį pratrūko smurtu, kuris tęsėsi ir anksti sekmadienį. Smurtas prasidėjo po to, kai maždaug 25 tūkst. žmonių žygiavo nuo parlamento prie premjero namų, kur kai kas pabandė pašalinti barikadas aplink juos, iš įvykio vietos pranešė korespondentai.

Policija atsakė ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis.

Islamabado policijos viršininkas Khalidas Khattakas sakė, kad policija laikėsi santūriai, bet protestuotojai buvo ginkluoti kirviais, vielos žnyplėmis ir plaktukais.

Jie turėjo kraną ir nuvarė jį iki įėjimo į prezidentūrą. Mes naudojame tik ašarines dujas ir kai reikia šaudome guminėmis kulkomis, – sakė Kh.Khattakas.

„Jie turėjo kraną ir nuvarė jį iki įėjimo į prezidentūrą. Mes naudojame tik ašarines dujas ir kai reikia šaudome guminėmis kulkomis“, – sakė Kh.Khattakas.

Geležinkelių ministras Khawaja Saadas Rafique’as sakė, kad protestuotojai bandė išversti premjero namo vartus.

Protestuotojai, kuriems vadovauja į politiką pasukusi kriketo žvaigždė Imranas Khanas ir dvasininkas populistas Tahir ul Qadri, nuo rugpjūčio 15 dienos stovyklauja prie parlamento ir reikalauja premjero Nawazo Sharifo atsistatydinimo kilus įtarimams dėl balsų klastojimo.

Naują dimensiją krizė įgijo anksčiau šią savaitę, vyriausybei paprašius įtakingos armijos tarpininkauti. Tai sukėlė nuogąstavimus, kad kariškiai pasinaudodami situacija įvykdys „švelnų perversmą“ ir padidins savo dominavimą civilinės valdžios atžvilgiu.

„Yra 1,6-2 tūkst. parengtų teroristų. Jie turi 200 moterų, kurios yra parengtos naudoti šaunamuosius ginklus, ir atėjo ketindami užimti valstybinius pastatus“, – vėlai šeštadienį kilus susirėmimams sakė gynybos ministras Khawaja Asifas.

„Tai pastatai, kurie yra valstybės simboliai, – sakė jis. – Jų bandymams priešinamasi. Ir mes priešinsimės jiems visa jėga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius