-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakistane Talibano pajėgos pasitraukė iš Bunero, sako pareigūnai

Talibano kovotojai, kurie buvo įžengę į šiaurės vakarinį Pakistano regioną, norėdami išplėsti savo kontroliuojamą teritoriją, pasitraukė, o jų vietą užėmė vyriausybės pajėgos, pranešė šeštadienį pareigūnai.
Talibano kariai
Talibano kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau penktadienį Talibanas savo pajėgas pradėjo išvedinėti iš Bunero, kurio valdžia pasiryžo įdiegti regione prieštaringai vertinamus islamo įstatymus, vadinamąjį šariatą, nors Vašingtonas vis labiau spaudžia Islamabadą neleisti islamistams plėsti savo kontroliuojamas teritorijas.

„Mes visiškai kontroliuojame rajoną, Talibanas visiškai (iš jo) pasitraukė“, – sakė vietinės administracijos pareigūnas Javedas Ahmadas, kuris negalėjo nurodyti tikslaus talibų kovotojų skaičiaus, bet pažymėjo, kad jie visi grįžo į gretimą Svato rajoną ir kad sukarintos policijos patruliai vaikšto Bunero gatvėmis.

Vienas aukštesnio rango Bunero policijos pareigūnų minėjo, jog pasitraukė apie 300 talibų, bet rajone liko vietinių Talibano „elementų“.

Pagrindinis Talibano atstovas spaudai Muslimas Khanas pavirtino, kad visi į Bunerą buvę atvykę talibai grįžo į Svato slėnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius