-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakistane užpulti Šri Lankos sportininkai (nuotraukos, atnaujinta 15.08 val.)

Aštuoni Šri Lankos nacionalinės kriketo rinktinės nariai antradienį buvo sužeisti, kai apie 12 ginkluotų užpuolikų atakavo policijos lydimą autobusą į stadioną Pakistano mieste Lahore, pranešė incidento liudininkai ir pareigūnai.
Šri Lankos sportininkų autobusas
Šri Lankos sportininkų autobusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lahoro policijos vadas Habib ur Rehmanas sakė, kad per šią ataką žuvo penki asmenys. Užpuolikai šaudė iš automatų AK-47, raketinių granatsvaidžių ir apmėtė granatomis rinktinės autobusą, kuris važiavo į 60 tūkst. vietų Gaddafi stadioną rytinėje miesto dalyje.

Šri Lankos sporto ministras nurodė, kad buvo sužeisti šeši žaidėjai ir du treneriai padėjėjas, o du asmenys tebegydomi ligoninėje.

„Policija persekioja teroristus, – pridūrė H.ur Rehmanas. – Panašu, kad šie žmonės buvo apmokyti.“

Ši ataka gali būti susijusi su praeitų metų lapkritį surengtais išpuoliais Indijos mieste Mumbajuje, dėl kurių Indijos kriketo rinktinį atšaukė planuotas varžybas Pakistane.

Ši ataka gali būti susijusi su praeitų metų lapkritį surengtais išpuoliais Indijos mieste Mumbajuje, dėl kurių Indijos kriketo rinktinė atšaukė planuotas varžybas Pakistane.

Indija dėl atakų Mumbajuje apkaltino Pakistane apmokytus kovotojus, o dėl šio incidento smarkiai padidėjo įtampa tarp abiejų branduolinį ginklą turinčių šalių kaimynių.

Šri Lanka, kuri buvo pakviesta į Pakistaną pasitraukus Indijai, nedelsdama atšaukė tolesnes varžybas.

„Stengiamės kuo greičiau sugrąžinti komandą“, – sakė vienas Šri Lankos kriketo pareigūnas.

Pakistano televizijos reportažuose matomi šautuvais apsiginklavusių užpuolikų su kuprinėmis,  bėgiojančių gatvėmis ir šaudančių į nenustatytus automobilius.

Šri Lankos rinktinės autobuso vairuotojas pasakojo, kad vienas iš užpuolikų metė po autobusu granatą, tačiau ji nesprogo.

Vienas įvykių liudininkas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad per susirėmimą žuvo du policijos specialiųjų pajėgų dalinio nariai, taip pat vienas eilinis policininkas bei eismo reguliuotojas.

Pasak parduotuvės savininko Ahmedo Ali, žuvo du policijos komandosai, kurie važiavo paskui rinktinės autobusą.

„Susišaudymas buvo labai smarkus, aš tuo metu girdėjau mažiausiai du sprogimus“, – pasakojo vienas „Reuters“ žurnalistas, kuris ruošėsi rengti reportažą apie draugiškas Pakistano ir Šri Lankos rungtynes.

Iš kriketo rinktinės narių turbūt sunkiausiai sužeistas Thilanas Samaraweera. Jam sužalota šlaunis, telefonu „Reuters“ sakė vienas šios komandos žaidėjas, nenorintis nurodyti savo vardo.

Kol kas neaišku, ar sportininkai buvo sužeisti kulkų, skeveldrų ar pažirusių stiklo šukių.

Papildyta 12.03 val.: Pasak pranešimų, Pakistano oro pajėgų sraigtasparnis sportininkus evakuavo iš Gaddafi stadiono.

Kaip rašo BBC interneto svetainė, Šri Lankos prezidentas Mahindas Rajapakse'as pasmerkė „bailią teroristų ataką“.

Teroristų išpuolį griežtai pasmerkė ir Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardari. Jis nurodė nedelsiant pradėti tyrimą, nustatyti nusikaltėlius ir jų motyvus.

Papildyta 15.08 val. Naujausiais policijos duomenimis, per ataką  žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, taip pat buvo sužeisti septyni rinktinės nariai.

Pakistane žmonių gyvybių nusinešusi ataka prieš sportininkų komandą buvo surengta pirmą kartą. Branduolinį ginklą turinčioje šalyje, kurios šiaurės vakarų regionuose prieglobstį randa „al Qaeda“ ir talibų kovotojai, per pastaruosius dvejus metus dėl islamistų atakų žuvo apie 1 600 žmonių.

Pasak incidento liudininkų, prabangus Lahoro kvartalas prie Laisvės aikštės, kuriame įsikūrę daug garsių dizainerių drabužių parduotuvių, tapo mūšio lauku, kai už medžių besislapstantys užpuolikai pradėjo gerai suplanuotą ir suderintą ataką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius