Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano genčių regione per mirtininko išpuolį žuvo mažiausiai 55 žmonės

Pakistano šiaurės vakariniame genčių regione penktadienį savižudžiui sprogdintojui motociklu įsirėžus į žmonių minią judrioje prekyvietėje prie vietos valdžios biuro pastato žuvo mažiausiai 55 žmonės ir buvo sugriautos dešimtys krautuvėlių.
Išpuolis Pakistane
Išpuolis Pakistane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pakistanas Al Qaeda

Išpuolis surengtas Jakagunde. Šis miestas yra Mohmande, vienoje iš septynių Pakistano genčių regiono, kuris, kaip teigia Vašingtonas, yra tapęs „al Qaeda“ citadele, sričių. Šį regioną Jungtinės Valstijos taip pat vadina pavojingiausia vieta Žemėje.

„Patvirtinta 55 žmonių žūtis. Dar 104 buvo sužeisti. Vieni jų nukentėjo labiau, kiti – mažiau. Aukų skaičius gali augti, nes yra sunkiai sužeistų žmonių“, – sakė vietos administracijos pareigūnas Rasoolas Khanas.

Liudininkai pasakojo, kad didžiulis sprogimas smarkiai apgadino vietos administracijos biurą, parduotuves, kalėjimą ir kitus aplinkinius pastatus šiame nedideliame miestelyje, esančiame netoli sienos su Afganistanu, kur 140 tūkst. JAV vadovaujamų užsienio karių kaunasi su talibų kovotojais.

Penktadienio incidentas yra kruviniausias išpuolis branduolinį ginklą turinčiame Pakistane nuo gegužės, kai ginkluoti užpuolikai, apsijuosę diržais su sprogmenimis, antrajame pagal dydį Lahoro mieste šturmavo ahmaditų bendruomenės maldos namus ir nužudė mažiausiai 82 žmones.

Nuo 2007-ųjų liepos, kai Vyriausybės pajėgos apsiautė ir šturmavo protalibišką Raudonąją mečetę Islamabade, per trejus metus su Talibanu ir „al Qaeda“ siejami sprogdinimai visame Pakistane nusinešė apie pusketvirto tūkstančio gyvybių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius