Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestiniečiai „rimtai svarsto“ vienos valstybės sprendinį, sako buvęs JAV prezidentas Carteris

Buvęs JAV prezidentas Jimmy Carteris po vizito Artimuosiuose Rytuose sekmadienį sakė, kad palestiniečių lyderiai „rimtai svarsto“ vienos valstybės sprendinį Izraelio ir palestiniečių konfliktui.
Jimmy Carteris apžiūrėjo Izraelį ir palestiniečių teritorijas skiriančias sienas
Jimmy Carteris apžiūrėjo Izraelį ir palestiniečių teritorijas skiriančias sienas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dauguma palestiniečių lyderių, su kuriais susitikome, rimtai svarsto vienos valstybės tarp Jordano upės ir Viduržemio jūros pripažinimą“, – laikraštyje „The Washington Post“ rašo J.Carteris.

„Atsisakydami svajonės dėl nepriklausomos Palestinos jie taptų savo kaimynų žydų bendrapiliečiais ir tada reikalautų lygių teisių demokratinėje (sistemoje), – aiškina eksprezidentas. – Šioje nesmurtinėje kovoje dėl pilietinių teisių jų pavyzdys būtų Mahatma Gandhi, Martinas Lutheris Kingas jaunesnysis ir Nelsonas Mandela“.

J.Carteris pažymėjo, kad palestiniečių lyderiai atsižvelgia į dabartines demografines tendencijas. Pasak buvusio prezidento, ne žydai šiame rajone jau dabar sudaro gyventojų daugumą. Jų persvara kol kas nedidelė, bet po kelerių metų arabai sudarys aiškią daugumą.

J.Carteris pridūrė, kad dviejų valstybių sprendinys šiam konfliktui buvo „aiškiai labiau pageidaujamas“ ir priimtas paprastų žmonių, bet vienos valstybės sprendinys yra „labiau tikėtina alternatyva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius