Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamaskvyje girti chuliganai nužudė juos perspėjusį rusų ortodoksų dvasininką

Pamaskvyje antradienio vakarą Podolsko rajono Satino Ruskojės kaimo Dangun Žengimo cerkvės klebonas, protojerėjas Aleksandras Filipovas buvo nužudytas šūviu į širdį savo namo laiptinėje, kai padarė pastabą keliems girtiems chuliganams.
Velykinės pamaldos Havanoje, Kuboje
Pamaldos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tėvas Aleksandras nužudytas tik už tai, kad padarė pastabą piktiems žmonėms, laiptinėje atliekantiems gamtinius reikalus“, – pranešė dvasininko našlė Jelena.

Be tėvo dvasininko, kuriam buvo 39 metai, liko trys dukros paauglės.

Regiono Vyriausiosios vidaus reikalų valdybos informacijos ir viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Jevgenijus Gildejevas pranešė, kad dvasininko nužudymas išaiškintas labai greitai. „Netrukus po nusikaltimo, kol dar pėdos neataušo, buvo sulaikyti du įtariamieji – 35 metų vietos gyventojas ir 28 metų Vladimiro srities gyventojas“, – sakė J.Gildejevas.

Pasak jo, dvasininkas nužudytas, remiantis pirmine versija, iš chuliganiškų paskatų. „Sulaikytieji yra girti“, – pridūrė J.Gildejevas.

Rusų ortodoksų bažnyčia pareiškė, kad šis dar vienas dvasininko nužudymas – rimtas signalas visuomenei.

Maskvos patriarchato Užsienio ryšių skyriaus vadovo pavaduotojas, vienuolis kunigas Filipas (Riabychas) mano, kad „dar vienas šiurpus įvykis, kuris įvyko Rusijoje, šiuo atveju rodo, jog žmonių santykių visuomenėje lygis nukrito taip žemai, kad žmonės nesugeba normaliai, civilizuotai reaguoti į artimųjų pastabas“.

Tai jau antras per pastarąjį mėnesį rusų ortodoksų dvasininko nužudymas sostinės regione. Lapkričio 19 dieną šūviu į galvą buvo nužudytas Maskvos Apaštalo Tomo cerkvės klebonas, žinomas misionierius tėvas Danijilas Sysojevas.

Iš viso nuo 1990 metų Rusijoje buvo nužudyti 25 rusų ortodoksų dvasininkai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius