Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnas: O. Bin Ladenas stebėjo bombardavimą

Praėjus kelioms savaitėms po rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių Jungtinėse Valstijose, šios valstybės lėktuvai bombardavo teroristinio tinklo „al-Qaeda“ slėptuves Tora Bora kalnuose. Pasaulio slaptųjų tarnybų agentai medžiojo šio tinklo lyderį Osamą bin Ladeną. Tuo metu Augustas Hanningas buvo Vokietijos slaptosios tarnybos vadovas.
O.bin Ladenas
O.bin Ladenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„O. bin Ladenas stebėjo šiuos bombardavimus“, – CNN sakė A.Hanningas. Žurnalistui pasiteiravus, iš kur jis tai žino, buvęs aukštas Vokietios pareigūnas palingavęs galvą ir mįslingai šyptelėjęs atsakė: „Aš tai žinau“.

A.Hanningas neatsleidė turimos informacijos, tačiau žinoma tai, kad slaptieji agentai teikė jam informaciją apie „al-Qaeda“ lyderio judėjimą.

„Mes visuomet turėjome informaciją, kur jis buvo. Problema ta, kad šią informaciją gaudavome praėjus kelioms dienoms ar savaitėms. Tačiau regiono O. bin Ladenas nepaliko“, – kalbėjo A.Hanningas.

Tol, kol O. bin Ladenas bus Pakistane, tol Jungtinės Valstijos teiks paramą Pakistanui kovoje su terorizmuIki praėjusių metų pabaigos buvęs vienas iš svarbiausių Vokietijos kontr–terorizmo pareigūnų, A.Hanningas pritaria neseniai vieno iš NATO atstovų CNN išdėstytiems teiginiams, kad O. bin Ladenas yra gyvas ir gyvena Pakistane.

„Jis pats operacijose nedalyvauja, tačiau kuria strategijas ir vis dar yra pagrindinė tinklo figūra. Tai labai svarbu“, – pažymėjo Vokietijos pareigūnas.

Tuo tarpu Pakistano atstovai neigia, kad O. Bin Ladenas yra jų šalies teritorijoje ir kad šalies žvalgybos agentūra ISI slepia O. Bin Ladeną.

Pasak A.Hanning, O. Bin Ladenas išties pasitarnauja pakistaniečiams. „Yra daugybė priežasčių, kodėl situacija tokia, kokia ji yra dabar, yra naudinga pakistaniečiams. Tol, kol O. bin Ladenas bus Pakistane, tol Jungtinės Valstijos teiks paramą Pakistanui kovoje su terorizmu“, – sakė A.Hanningas.

JAV pareigūnai neseniai tvirtino, esą teroristinis tinklas „al-Qaeda“ šiuo metu yra daug silpnesnis. Prie to, esą, prisidėjo ir intensyvūs bombardavimai iš oro gentinėse Pakistano teritorijose.

Buvęs Vokietijos žvalgų vadovas teigia esąs įsitikinęs, kad jei JAV ir sąjungininkų kariai pasitrauktų iš Afganistano kol O. bin Ladenas dar nėra sugautas, tai „al-Qaedai“ plačiau atvertų duris jų destruktyviai veiklai.

„Manau, tai pasitarnautų tokioms grupėms, kaip „al-Qaeda“. Jei ji turėtų galimybę veikti Afganistane, ji, be abejonės, šia galimybe pasinaudotų. Be to, jei Vakarų šalys pasitrauktų iš Afganistano, čia sugrįžti joms būtų labai sunku“, – kalbėjo A.Hanningas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius