-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partija „Alternatyva Vokietijai“ – Kremliaus maitinama Rusijos penktoji kolona

Pastaraisiais metais Kremlius deda ypač daug pastangų kurdamas dešiniųjų ekstremistų tinklą Vakarų Europoje. Taip Vladimiro Putino režimas siekia plėsti savo įtaką pagrindinėse ES valstybėse, tokiose kaip Vokietija ir Prancūzija, bei Pietų Europoje. Šią Rusijos įtakos didinimo strategiją, pavadinimu „Putinas – naujasis pasaulio konservatorių lyderis“, sukūrė ekspertai iš Maskvoje esančios organizacijos „Strateginių studijų centras“, rašo bulvarinis laikraštis „Bild“, remdamasis šaltiniais saugumo tarnybose ir Kremliuje.
„Alternatyva Vokietijai“ rinkiminė agitacija
„Alternatyva Vokietijai“ rinkiminė agitacija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijoje V.Putino partneriu tapo 2013 m. įkurta partija „Alternatyva Vokietijai“ (AFD). Ypač daug vietos V.Putino strategijoje skiriama prekybai auksu, iš kurios, tikėtina, ir yra finansuojama AFD veikla.

„Kremlius, pavyzdžiui, gali supirkinėti auksą per AFD arba suteikti partijai galimybę jį įsigyti palankiomis sąlygomis“, – teigė su Maskvos planais susipažinę ekspertai.

Maža to, paskolas šiai partijai taip pat galėtų suteikti ir su Rusijos specialiosiomis tarnybomis susiję bankai. Būtent tokiu būdu Kremlius finansavo Prancūzijos kraštutinės dešinės partijos „Nacionalinis frontas“ veiklą. Ji gavo 9 mln. eurų vertės kreditą iš Rusijos banko „Pervyj cheshsko – rossiyski bank“.

Nereikia užmiršti, kad viename savo interviu V.Putinas prisipažino, kad norėtų išplėsti savo įtakos sferą iki Portugalijos. Be to, gegužę įvyko slaptas V.Putino bendražygių susitikimas su pagrindinių dešiniųjų partijų iš Bulgarijos, Austrijos ir Prancūzijos lyderiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius