Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partijos „Teisingas reikalas“ vadovas Michailas Prochorovas aptarė valdžios decentralizacijos klausimus su Dmitrijumi Medvedevu

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad būtina valdžios įgaliojimų decentralizacija, taip pat rinkimų sistemos biurokratizacijos mažinimas, ir visos partijos turi prie to prisidėti.
Dmitrijus Medvedevas ir Michailas Prochorovas
Dmitrijus Medvedevas ir Michailas Prochorovas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar reikia pagalvoti, kokiu būdu mūsų visa sistema – tiek valdžios įgaliojimų, tiek ir rinkimų sistema – valstybės mastu ir rajonuose – galėtų tapti mažiau biurokratine, mažiau sutelkta į centrą“, – pareiškė D.Medvedevas per darbo susitikimą su naujuoju partijos „Teisingas reikalas“ (Pravoje delo) lyderiu Michailu Prochorovu.

Pasak D.Medvedevo, prie to turi prisidėti visos partijos.

Susitikimo pradžioje D.Medvedevas pažymėjo, kad susitinka su M.Prochorovu kitaip – šiam tapus partijos vadovu, todėl bus kalbama ne apie verslo plėtrą, bet apie politinės sistemos vystymąsi.

„Aš šiandien konsultuojuosi su politinių partijų lyderiais – jūs, kaip suprantu, šeštadienį pradėjote vadovauti partijai „Teisingas reikalas“. Siūlau aptarti bet kuriuos aktualius klausimus“, – sakė D.Medvedevas, pasiūlęs aptarti rinkimų ir politinės sistemos tobulinimo klausimus.

M.Prochorovas pareiškė, kad šiandien Rusija pernelyg centralizuota. Jis sakė siūląs „Valstybės Dūmoje turėti 25 proc. vienmandatėse apygardose išrinktų deputatų, kad talentingi žmonės, apeidami politines partijas, galėtų patekti į politikos areną“. Aš šiandien konsultuojuosi su politinių partijų lyderiais – jūs, kaip suprantu, šeštadienį pradėjoje vadovauti partijai „Teisingas reikalas“.

„Todėl mes siūlome: jeigu jau gubernatoriai lieka skiriami, suteikti jiems daugiau įgaliojimų“, – sakė partijos lyderis.

Jis pridūrė, kad merai sprendžia pagrindinius žmonių gyvenimo gerinimo klausimus, tačiau šiandien jiems neužtenka pinigų savo funkcijoms atlikti.

„Tam reikia pakeisti tarpbiudžetinę sistemą ir kai kuria prasme netgi mokesčių sistemą, kuri leistų rinkti vietinius mokesčius, kurie stimuliuotų merų ir vietos savivaldybių vadovų galimybes uždaviniams spręsti“, – sakė M.Prochorovas.

Be to, kad pagerėtų visa valdžios sistema, pažymėjo jis, „būtų naudinga rinkti žemutinės teismų sistemos darbuotojus – prokurorus, policijos vadovus, netgi vietos mokesčių rinkėjus“.

M.Prochorovas taip pat įsitikinęs, kad būtų naudinga grįžti prie Maskvos ir Sankt Peterburgo vadovų rinkimų.

„Jūsų idėjos kai kur sutampa su mano požiūriu“, – sakė D.Medvedevas.

Jis priminė, kad per Sankt Peterburgo ekonominį forumą jis pasiūlė decentralizuoti valdžios įgaliojimus ir davė atitinkamus nurodymus.

„Kai kurios jūsų idėjos yra revoliucinio pobūdžio ir reikalauja atidaus aptarimo“, – sakė prezidentas, pridurdamas, kad apsvarstys M.Prochorovo siūlomas idėjas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius