-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje dėl kino nužudymo kilo policijos ir protestuotojų susirėmimai

Paryžiuje protestuotojams įtūžus dėl incidento, kai policininkai nužudė vieną kiną, per susirėmimus su policija buvo sužeisti trys pareigūnai ir areštuoti 35 protestuotojai, antradienį pranešė policija.
Paryžiuje gyvenantys etniniai kinai susirėmė su policija
Paryžiuje gyvenantys etniniai kinai susirėmė su policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Demonstrantai iš azijiečių bendruomenės pirmadienį vakare susirinko prie kultūriškai mišraus 19-ojo rajono sostinės šiaurės rytuose policijos nuovados, sakė Agnes Thibault-Lecuivre iš Paryžiaus prokuratūros.

Protestuotojai atėjo pagerbti sekmadienį policijos pareigūno nužudyto kino, pasipiktinę pranešimais, kad jis buvo nušautas savo paties namuose, vaikų akivaizdoje, kai kapojo žuvį ir nieko nepuolė.

Policija sako, kad pareigūnas šovė gindamasis, nes auka sužeidė jį „ginklu su ašmenimis“.

Kinijos užsienio reikalų ministerija antradienį išreiškė susirūpinimą Prancūzijos pareigūnams dėl minimo vyro nužudymo. Pranešama, kad jį nušovė pareigūnai civiliais drabužiais.

Skanduodami „Žudikai“, demonstrantai griovė užtvaras, svaidė įvairius daiktus ir padegė vieną automobilį. Brutalūs susirėmimai truko kelias valandas. Gesinti padegto stovėjusio automobilio buvo atvykę ugniagesiai.

26 demonstrantai buvo sulaikyti už dalyvavimą grupėje, kuri planavo smurtą, šeši – dėl daiktų svaidymo, dar trys – už smurtą policininkų atžvilgiu, kai buvo padegtas policijos automobilis.

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad, pasak liudininkų, per susirėmimus buvo sužeistas vienas kinų kilmės vyras.

Prancūzijos kinų bendruomenė, viena didžiausių Europoje, mano seniai tapusi rasizmo taikiniu.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying sakė, kad Kinija antradienį iškvietė Prancūzijos ambasados Pekine atstovą ir paragino prancūzų pareigūnus kuo greičiau ištirti incidentą.

Pasak atstovės, Kinijos valdžia „tikisi, kad Kinijos piliečiai Prancūzijoje gali tinkamai reikšti savo norus ir reikalavimus“.

Prancūzijos kinų bendruomenė, viena didžiausių Europoje, mano seniai tapusi rasizmo taikiniu. Pernai rugsėjį tūkstančiai demonstrantų Prancūzijos sostinėje ragino nutraukti smurtą prieš azijiečių bendruomenę.

Mitingai vyko po siuvėjo kino Chaolino Zhangho mirtino sumušimo, vėl atkreipusio dėmesį į etninę įtampą Paryžiaus priemiesčiuose.

Aukos advokatas sakė, kad šis užpuolimas 2016 metų rugpjūtį buvo etniškai motyvuotas. 19-ojo rajono kinų imigrantų bendruomenė tvirtina nuolat patirianti ginkluotus apiplėšimus ir smurtą.

Naujausia įtampa kilo kelios dienos po tūkstantinių demonstracijų Paryžiuje dėl jauno juodaodžio įtariamo išžaginimo policijoje vasario mėnesį.

Įtariamas policininkų nusikaltimas Paryžiaus priemiestyje One su Bua jo auką, 22 metų Theo, pavertė prieš policijos smurtą protestuojančių mažumų simboliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius