-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis tapo saugesnis po branduolinės konferencijos Vašingtone, sako JAV prezidentas Obama

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį paskelbė, kad pasaulis tapo saugesnis po 47 šalių viršūnių susitikimo, per kurį susitarta per ketverius metus sugriežtinti branduolinių medžiagų kontrolę, kad jos nepatektų į kovotojų rankas.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dėl mūsų žengtų žingsnių Amerikos žmonės bus saugesni ir pasaulis bus saugesnis“, – B.Obama sakė baigiantis Vašingtone vykusiam susitikimui.

Ši precedento neturinti konferencija tapo atsaku į B.Obamos perspėjimą, jog pasaulyje apstu prastai saugomų branduolinių medžiagų, o joms patekus į kovotojų grupuočių rankas gali kilti pasaulinė „katastrofa“.

„Sveikiname ir prisidedame prie prezidento Obamos raginimo užtikrinti visų pažeidžiamų branduolinių medžiagų saugumą per ketverius metus, dirbdami kartu, kad padidintume branduolinį saugumą“, – sakoma susitikime dalyvavusių lyderių bendrame komunikate.

Viršūnių susitikime, kuris buvo didžiausias iš organizuotų Jungtinėse Valstijose per pastaruosius šešis dešimtmečius, B.Obama taip pat ragino Kiniją ir Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos skeptikus palaikyti naujas sankcijas Iranui, kuris įgyvendina prieštaringai vertinamą branduolinę programą.

„Ketinu spausti kuo smarkiausiai, siekdamas užtikrinti, kad mes priimsime griežtas sankcijas, kurios sukels pasekmių Iranui“, – sakė JAV lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius