Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje patvirtintų kiaulių gripo atvejų skaičius peržengė 10 tūkstančių, sako PSO

Patvirtintų užsikrėtimo kiaulių gripu atvejų skaičius pirmąkart peržengė 10 tūkstančių, trečiadienį pranešė Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) atstovė spaudai ir nurodė, jog šia liga pasaulyje užsikrėtė 10 243 žmonės, taip pat nustatyta 80 mirties atvejų.
Kiaulių gripas toliau plinta.
Kiaulių gripas toliau plinta. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Per pastarąsias 24 valandas užregistruota dar 413 atvejų, daugiausia Jungtinėse Valstijose – 346 nauji atvejai... Taip pat Japonijoje, kur nustatytas 51 naujas atvejis“, – PSO atstovė Fadela Chaib sakė žurnalistams.

Nuo viruso A(H1N1) protrūkio pradžios praeito mėnesio pabaigoje šios ligos atvejų buvo nustatyta 40 šalių. Jungtinėse Valstijose kiaulių gripas diagnozuotas 5469 žmonėms, o Japonijoje – 210 žmonių.

Be to, Jungtinės Valstijos antradienį pranešė apie dar vieną mirties nuo šios atmainos gripo atvejį, o iš viso šioje šalyje nustatyti 6 mirties atvejai, nurodė F.Chaib.

Visa naujausia PSO statistika dar nebuvo paskelbta.

PSO pateikė duomenis apie laboratoriniais tyrimais patvirtintus ligos atvejus, apie kuriuos šalys pranešė iki trečiadienio 6 val. Grinvičo (9 val. Lietuvos) laiku. Į šią statistiką taip pat patenka atvejai, patvirtinti po kelias dienas ar savaites trukusių tyrimų.

Patvirtintais duomenimis, antradienį kiaulių gripas buvo išplitęs 40 šalių, o šia liga buvo užsikrėtę 9830 žmonių, iš kurių 79 mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius