-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigirdo įtarimų, kad Japončiko žmogžudystę galėjo užsakyti Š.Kalmanovičius

Tyrėjai nagrinėja versiją, kad Rusijos kriminalinio autoriteto Viačeslavo Ivankovo, pravarde Japončikas, nužudymą galėjo užsakyti verslininkas Šabtajus Kalmanovičius, praneša Rusijos laikraštis „Moskovkij komsomolec“, besiremiantis savo šaltiniais teisėsaugos institucijose.
Š.Kalmanovičius prabangiame biure, Maskvoje
Š.Kalmanovičius prabangiame biure Maskvoje / Žilvino Pekarsko nuotr.

Pagal šią versiją Š.Kalmanovičiaus nužudymas vertinamas kaip nusikaltėlių pasaulio kerštas už savo lyderio mirtį.

„Moskovskij komsomolec“ pašnekovas žurnalistams sakė, kad pats Š.Kalmanovičius „nebuvo susijęs su kriminaliniu pasauliu“, tačiau buvo priverstas dalytis įtakos zonomis su V.Ivankovu pramogų verslo srityje. Kai kuriais duomenimis, rašo „Moskovskij komsomolec“, Japončikas jį kontroliavo beveik visiškai. Šaltinis daro prielaidą, kad Š.Kalmanovičius galėjo užsigeisti pašalinti galingą partnerį ir konkurentą.

Kai kuriais duomenimis, rašo „Moskovskij komsomolec“, Š.Kalmanovičius norėjo išpirkti kaltę ir savo žūties dieną dėl to vežėsi pusantro milijono dolerių.Laikraštis rašo, kad teisėjų vaidmenį atliekantys kriminalinio pasaulio atstovai nurodė rasti nužudymo užsakovą iki 40-osios dienos, minimos pagal stačiatikių tradicijas, po Japončiko mirties. „Moskovskij komsomolec“ duomenimis, tai padaryti nebuvo sunku, kadangi užsakovas „pasinaudojo pigaus snaiperio paslaugomis“.

Nikolajumi pasivadinęs privačios saugos tarnybos vadovas laikraščiui sakė, kad „žudikas, šaudęs Dragunovo tipo šautuvu iš 80 metrų atstumo, jau iš anksto turėjo būti įvertintas kaip paprastos darbo sąnaudos“: tokio šaulio paprastai atsikrato pats užsakovas, kadangi žudikas gali išduoti žmogžudystės organizatorių.

Kai kuriais duomenimis, rašo „Moskovskij komsomolec“, Š.Kalmanovičius norėjo išpirkti kaltę ir savo žūties dieną dėl to vežėsi pusantro milijono dolerių. Verslininkas važiavo be apsaugos, nes buvo įsitikinęs, kad pinigus iš jo paims. Be to, pažymi laikraštis, „atvykti pas teisėjų vaidmenį atliekančius nusikaltėlių atstovus su apsauga nepriimta“.

Tačiau „teisėjai“, kurių, „Moskovskij komsomolec“ duomenimis, buvo trys, priėmė sprendimą įvykdyti viešą Š.Kalmanovičiaus egzekuciją. Nuosprendį įvykdė buvę „specnazo“ – specialiųjų karinių pajėgų – kariškiai. Jiems buvo įsakyta neimti verslininko vežamų pinigų.

Š.Kalmanovičius pastaraisiais metais buvo Maskvos srities moterų krepšinio komandos „Spartak“ prezidentas. Jį taip pat vadino mecenatu. Žinoma, kad jis organizavo daugybės užsienio atlikėjų koncertus Rusijoje. Š.Kalmanovičiaus automobilis buvo apšaudytas lapkričio 2 dieną.

Rusijos žiniasklaida ne kartą siejo Japončiko ir Š.Kalmanovičiaus pavardes, nors pastarasis, pavyzdžiui, 1997 metais interviu laikraščiui „Kommersant“ sakė, kad žino, „kas toks yra Ivankovas, tačiau tik iš laikraščių“, pažymi lenta.ru.

Į V.Ivankovą Maskvoje buvo pasikėsinta liepos pabaigoje. Pirmoje spalio pusėje jis mirė ligoninėje.  Rusijos spauda rašė, kad kriminalinė bendruomenė jau išaiškino ir sunaikino žudiką, kuris prieš mirtį išdavė užsakovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius