Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patvirtintų kiaulių gripo atvejų pasaulyje suskaičiuota per 8800, praneša PSO

Kiaulių gripu susirgusių žmonių 40 šalių jau yra 8829, iš jų 74 mirė, pirmadienį paskelbė Pasaulio sveikatos organizacijos(PSO) vadovo pavaduotojas.
Daktaras
Daktaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kiaulė Gripas

Keiji Fukuda apie tai pranešė pirmadienį Ženevoje kalbėdamas PSO kasmetinės asamblėjos specialiame posėdyje A(H1N1) viruso tema.

Sekmadienį buvo pranešta apie 39 valstybėse užregistruotus 8480 šios ligos ir 72 mirties atvejus – po savaitės, kai susirgusiųjų skaičius per parą pagausėdavo beveik 1000.

Pasak K.Fukudos, net 95 proc. šios ligos atvejų tebėra Šiaurės Amerikoje, tačiau Japonijoje susirgusiųjų skaičius staiga pašoko iki 125, nors sekmadienį sergančiųjų buvo tik septyni, Ispanijoje susirgusiųjų skaičius išliko nepakitęs – 103, o Didžiojoje Britanijoje nelaimėlių sąrašas pasipildė 19 atvejų ir iš viso sudarė 101.

Pirmadienį Japonija jau pranešė apie 135 ligos atvejus ir uždarė daugiau kaip 2 tūkst. mokyklų bei vaikų darželių, taip mėgindama sustabdyti plintantį virusą, kuriuo šalyje jau gali būti užsikrėtę šimtai žmonių.

Japonijoje prasidėjusi epidemija didina tikimybę, kad PSO gali paskelbti aukščiausią, 6-ąjį, pasirengimo pandemijai lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius