-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pchenjanas kaltina Pietų Korėjos karo laivus įsibrovimu ir grasina atsakomaisiais veiksmais

Šiaurės Korėjos kariškiai antradienį apkaltino Pietų Korėją, kad jos karo laivai ne kartą įplaukė į komunistinės šalies teritorinius vandenis, taip pat pagrasino imtis atsakomųjų karinių veiksmų.
Paskelbta kovinė parengtis
Šiaurės Korėjoje jau paskelbta kovinė parengtis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėjos kariškiai šiuos kaltinimus išdėstė pranešime, adresuotame Seulo ginkluotosioms pajėgoms, pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Šie kaltinimai nuskambėjo regione smarkiai padidėjus įtampai dėl vieno Pietų Korėjos karo laivo nuskandinimo šių metų kovą prie ginčijamos abiejų šalių sienos Geltonojoje jūroje.

Tyrėjai praeitą savaitę oficialiai paskelbė, kad Pietų Korėjos 1 200 tonų korvetė „Cheonan“ nuskendo, kai į ją pataikė torpeda, paleista iš Šiaurės Korėjos povandeninio laivo.

Pchenjanas pareiškė, kad per pastarąsias dešimt dienų iki pirmadienio dešimtys Pietų Korėjos karo laivų buvo įplaukę į Šiaurės Korėjos teritorinius vandenis.

„Tai sąmoninga provokacija, kuria siekiama įžiebti dar vieną karinį konfliktą Vakarų (Geltonojoje) jūroje ir privesti prie karo dabartinius Šiaurės ir Pietų (Korėjų) santykius, kurie yra pasiekę žemiausią tašką“, – KCNA citavo kariškių pranešimą.

Jei įsibrovimai kartosis, Šiaurės Korėja „imsis praktinių karinių priemonių savo teritoriniams vandenims apginti ir jau yra aiškiai nurodžiusi, kad Pietų (Korėjos) pusė bus laikoma visiškai atsakinga už bet kokias galimas pasekmes“, rašoma pranešime

Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas paneigė pranešimus, kad Seulo karo laivai buvo kirtę vadinamąją Šiaurinę skiriamąją liniją.

Šiaurės Korėja atsisako pripažinti jūrinę sieną, kurią Seulo sąjungininkai nustatė po 1950–1953 metais vykusio Korėjos karo, reikalaudama perkelti ją toliau į pietus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius