-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pchenjanas perspėja Vašingtoną ir Seulą apie Korėjos pusiasalio stūmimą „prie karo slenksčio“

Šiaurės Korėja, kurios artilerija šią savaitę apšaudė Pietų Korėjai priklausančią salą, penktadienį per savo valstybinę žiniasklaidą perspėjo, kad Vašingtono ir Seulo planuojamos bendros jūrų pajėgų pratybos atves Korėjos pusiasalį „arčiau prie karo slenksčio“.
Š.Korėjos kariai prie P.Korėjos sienos
Š.Korėjos kariai prie P.Korėjos sienos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Griežtosios linijos komunistinis režimas antradienį apšaudė sviediniais ir raketomis Jonpjongo salą, o per šią ataką žuvo keturi žmonės. Vėliau Pchenjanas pareiškė, kad šis išpuolis buvo atsakas į ankstesnius Pietų Korėjos karo manevrus.

Penktadienį JAV lėktuvnešis „USS George Washington“ priartėjo prie Korėjos pusiasalio, o JAV ir Pietų Korėja planuoja nuo sekmadienio pradėti bendras karo laivyno pratybas, kurios truks keturias dienas.

Pasak Vašingtono, šie manevrai buvo suplanuoti dar prieš antradienį įvykusį incidentą, tačiau jais taip pat siekiama pabrėžti JAV ir Pietų Korėjos vienybę.

Pchenjano valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) penktadienį paskelbtame straipsnyje užsipuolė „JAV imperialistus ir Pietų Korėjos karingas marionetines jėgas“ dėl karo manevrų ir juos pavadino ginklų žvanginimu.

„Padėtis Korėjos pusiasalyje pamažu artėja prie karo slenksčio dėl karingųjų beatodairiško plano vėl rengti karines pratybas, nukreiptas prieš KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką)“, – sakoma KCNA pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius