Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pchenjanas Pietų Korėjos prezidentę pavadino „prostitute“, kurios sąvadautojas – Obama

Pchenjanas sekmadienį piktai ir asmeniškai užsipuolė Pietų Korėjos prezidentę Park Geun-Hye, kurią pavadino „prostitute“, pavergta savo „sąvadautojo“ Baracko Obamos, ir pareiškė, kad yra pasirengęs „visapusiškam branduoliniam karui“.
Protestuotojas Seule laiko plakatą su Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno atvaizdu
Protestuotojas Seule laiko plakatą su Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno atvaizdu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tulžingame komentare, kurio formuluotės buvo „stiprios“ net pagal įprastų, išraiškingų Pchenjano kalbų standartus, Šiaurės Korėja smerkė „šeimininko ir jo marionetės“ santykius ir grasino, kad Park Geun-Hye sumokės „didelę kainą“.

„Park Geun-Hye pastarojo meto elgesys su Obama buvo kaip nedoros, nesubrendusios merginos, maldaujančios gangsterių sumušti kažką, kas jai nepatinka“, – pareiškė Komitetas taikiam Korėjos susivienijimui (CPRK).

„Arba kaip gudrios prostitutės, entuziastingai bandančios kažką apšmeižti kūniškai atsiduodama galingam sąvadautojui“, – pridūrė Komitetas, kurio pareiškimą citavo Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA). KCNA oficialiame vertime į anglų kalbą prezidentė vadinama „kaprizinga kekše“.

Komentaras buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai JAV prezidentas B.Obama baigė dviejų dienų vizitą Pietų Korėjoje, kur Šiaurės Korėją pavadino „valstybe pariju“, kurios izoliacija tik didės, jei ji įvykdys savo ketvirtą branduolinį bandymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius