Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedofilų rojus Kalifornijoje

Jie rengia karaokės naktis, stato spektaklius, gimtadienių progomis džiaugiasi vakarėliais su tortais ir ledais bei dovanomis. Sunku būtų patikėti, kad visu tuo mėgaujasi vieni pavojingiausių JAV pedofilų, uždaryti Koalingos ligoninėje Kalifornijoje.

Nuo 2005-ųjų įsigalėjus naujam įstatymui, pedofilai, atlikę bausmės laiką kalėjime, gali būti pripažinti psichikos ligoniais ir perkelti į šią ligoninę neribotam laikui.

O tai šiaip ar taip yra ligoninė, ir asmenys, kurie skaudino vaikus, turi tokias pačias teises kaip ir kiti ligoniai – jie vienodai mėgaujasi prabanga, kainuojančia mokesčių mokėtojams apie šimtą tūkstančių dolerių už vieną pacientą per metus.

Nors oficialiai ligoninė skirta tam, kad nusikaltėliai būtų reabilituoti, 70 proc. jų atsisako dalyvauti terapijos grupėse. Iš 800 ligoninėje esančių pedofilų vos 13 grįžo atgal į visuomenęė po terapijos. O tie, kurie pasiliko, leidžia dienas žaisdami stalo tenisą, žiūrėdami filmus ir net rengia talentų konkursus.

Britas filmų kūrėjas Louisas Therouxas, pats auginantis keturis sūnus, buvo pirmasis pašalinis asmuo gavęs leidimą patekti į vidų. Jis pasakojo, kad ligoninės personalas netiki, jog pedofilai kada nors gali būti pagydyti, o kai kuriems „pacientams“ net leidžiama žiūrėti pornografiją.

Sukūręs dokumentinį filmą apie šią vietą, kuris bus rodomas BBC 2 kanalu sekmadienį, jis pasakojo nepastebėjęs, kad ligoninėje būtų itin stengiamasi „pagydyti“ pedofilus prieš jų valią. „Kadangi dauguma jų atsisako terapijos, Koalinga paprasčiausiai yra itin brangiai kainuojantis, prabangus sandėlis, padedantis išlaikyti šiuos asmenis toliau nuo gatvių visą likusį jų gyvenimą. Dauguma jų niekada nebus paleisti“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius