-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pentagono vadovas kviečia Rusiją dalyvauti koalicijose

Esantis su vizitu Rusijoje JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas paragino Maskvą išnagrinėti galimybę dalyvauti tarptautinėse karinėse koalicijose.
Robertas Gatesas
Robertas Gatesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė, tai jis pareiškė netrukus po atvykimo į Rusiją per susitikimą su A.Kuznecovo karinės jūrų akademijos Sankt Peterburge klausytojais.

„Aš raginu jus ir jūsų vadovybę pamąstyti, kaip Rusijos kariai galėtų veikti tarptautinėse koalicijose“, cituoja R.Gateso žodžius „Interfax“.

R.Gatesas taip pat vylėsi, kad Rusija ir JAV sugebės pasiekti supratimą dėl priešraketinės gynybos sistemos Europoje.

„Rusija iki šiol turi abejonių (dėl šios sistemos). Tačiau abi šalys ketina įveikti šiuos sunkumus“, – pridūrė R.Gatesas.

Be to, Pentagono vadovas pasiūlė, kad Rusija ir JAV surengtų bendrus karinius mokymus gaivalinių nelaimių padarinių likvidavimo tema.

„Labai daug galimybių bendriems mokymams, ypač humanitarinės pagalbos teikimo ir gaivalinių nelaimių padarinių likvidavimo srityje", – sakė R.Gatesas.

Pasak jo, gali būti kalbama ir apie Tolimuosius Rytus.

Kalbėdamasis su žurnalistais lėktuve pakeliui į Rusiją Pentagono vadovas labai gerai įvertino Maskvos ir Vašingtono bendradarbiavimo lygį.

„Jeigu pažiūrėsite į mūsų bendradarbiavimo sritis ir į dialogo, kurį mes vedame su rusais, pobūdį, pamatysite, kad mes nuėjome didelį kelią", – sakė JAV gynybos sekretorius.

R.Gateso vizitas į Rusiją turėjo įvykti diena anksčiau. Tačiau Pentagono vadovas nukėlė jį dėl karinės operacijos prieš Libiją pradžios.

Antradienį R.Gatesas turi susitikti su savo kolega Rusijoje Anatolijumi Serdiukovu ir Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu.

Kaip pranešama, R.Gatesas ir A.Serdiukovas apsvarstys darbo grupių, sudarytų po susitikimo Vašingtone pernai rugsėjį, veiklos rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius