Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per prieš 10 metų Indoneziją užliejusį cunamį dingusi mergaitė grįžo pas savo tėvus

Indonezietė mergaitė, nunešta galingo vandens srauto per katastrofinį 2004-ųjų cunamį, vėl sugrįžo į savo šeimą, praėjus dešimtmečiui po to, kai ji buvo pripažinta žuvusia, ketvirtadienį pranešė jos motina.
Raudhatul Jannah su šeima
Raudhatul Jannah su šeima / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Cunamis Indonezija

„Dievas mums suteikė stebuklą“, – sakė Raudhatul Jannah, kuri dingo būdama ketverių metų, motina Jamaliah.

Jannah ir jos septynmetis brolis buvo nunešti didžiulių bangų, smogusių jų namui Vakarų Ačės rajone 2004 metų gruodžio 26 dieną.

Birželį Jamaliah brolis viename kaime pamatė namo iš mokyklos grįžtančią mergaitę, kuri atrodė stulbinamai panaši į Jannah

42 metų Jamaliah ir jos vyras liko gyvi per žemės drebėjimo sukeltą cunamį, nusinešusį dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių Ačės provincijoje Sumatros salos vakarinėje dalyje. Sutuoktiniai jau seniai buvo praradę viltį rasti kurį nors iš savo vaikų gyvą.

Tačiau birželį Jamaliah brolis viename kaime pamatė namo iš mokyklos grįžtančią mergaitę, kuri atrodė stulbinamai panaši į Jannah.

Jis pasiklausinėjo žmonių ir sužinojo, kad ta mergaitė buvo nunešta cunamio bangos iš Ačės į kažkurią atokią salą į pietvakarius nuo provincijos.

Mergaitę išgelbėjo vienas žvejys, parplukdęs ją atgal į Sumatrą ir perdavęs savo motinai, kuri mažylę užaugino, pasakojo Jamaliah, kuri, kaip daugelis indoneziečių, turi tik vardą.

Sulaukusi žinios iš savo brolio, Jamaliah ir jos vyras birželio pabaigoje aplankė mergaitę, kuriai dabar jau 14 metų. Sutuoktiniai atpažino savo prieš dešimtmetį dingusią dukrelę.

„Mano vyras ir aš esame labai laimingi“, – AFP sakė Jamaliah. – Esame be galo dėkingi Dievui už tai, kad po dešimt išsiskyrimo metų vėl susivienijome su savo vaiku.“

„Mano širdis daužyte daužėsi, kai pamačiau ją. Aš ją apkabinau, ir ji mane apsikabino“, – pridūrė ji ir sakė, kad nuo ją apėmusių emocijų negalėjo sutvardyti srūvančių ašarų.

Jannah, kurią ją užauginusi senyva moteris vadino Wenni, trečiadienį grįžo į savo gimtąjį miestelį, pas savo tėvus.

Mergaitės brolis Arifas Pratama Rangkuti taip pat liko gyvas, kai buvo nuneštas į kaimynines salas, sakė Jamaliah. Tačiau moteris pridūrė nežinanti, kur dabar yra jos sūnus.

Per cunamį Ačėje žuvo daugiau nei 170 tūkst. žmonių, o dar dešimtys tūkstančių žuvo kitose šalyse Indijos vandenyno regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius