Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per autobuso avariją Vietname žuvo 14 rusų turistų (atnaujinta 17.38 val.)

Pietų Vietname autobusui, kuriame važiavo 24 rusų turistai patyrus avariją, žuvo skirtingų šaltinių duomenimis nuo 11 iki 15 žmonių, likusieji sužeisti.

Autobusas avariją patyrė penktadienį apie 21 val. vietos laiku Bin Tuano provincijoje.

Vietnamo tinklalapyje „VietNamNet Bridge“ nurodoma, jog 13 žmonių žuvo vietoje, dar du mirė pakeliui į ligoninę arba ligoninėje.

Prezidentas taip pat paragino organizuoti paramą žuvusių Rusijos piliečių šeimoms, taip pat padėti jiems parsigabenti žuvusiuosius.

Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos paskelbtame aukų sąraše – devyni Rusijos piliečiai žuvo, 15 – sužeista.

Žuvusiųjų sąraše – 6 maskviečiai, dvi moterys iš Sankt Peterburgo ir viena –  iš Surguto.

Sužeistųjų sąraše – du Sankt Peterburgo gyventojai, trys iš Surguto, 10 maskviečių.

Autobusas, kuriame važiavo turistai ir dar dvi moterys iš Vietnamo, įskaitant vertėją. Naujienų agentūrai AFP ligoninės direktorius Nguyen Ba Hy sakė, jog į jo ligoninę atvežta 16 keleivių, kurių 14 buvo rusai. Du mirė nuo sunkių sužeidimų – viena rusė ir viena vietnamietė vertėja.

Pranešama, kad tarp žuvusiųjų yra ir vertėjas iš Vietnamo, praneša „Reuters“.

 „VnExpress“ praneša, kad turistinis autobusas patyrė avariją tada, kai vyko iš Dalato, kalnuose esančio miesto, vadinamo „mažuoju Paryžiumi“. Šis miestas pasižymi vėsiu oru, pušynais ir prancūziško stiliaus architektūra.

Rusijos turizmo pramonės sąjungos žiniomis, į avariją pateko turistai iš Maskvos, Sankt Peterburgo, gali būti ir iš kitų miestų.

Pasak šios sąjungos atstovo, po vienadienės ekskursijos į Dalatą rusų turistai atgal važiavo dviem autobusais. Grįžo į viešbutį tik vienas, apie antrąjį iš pradžių nebuvo jokių žinių. Tik vėliau viena antrojo autobuso keleivių paskambino savo vyrui, kuris į viešbutį atvažiavo pirmuoju autobusu ir pranešė, kad autobusas krito iš 200 metrų aukščio. Pasakojama, jog autobusui kelią užkirto jį aplenkęs motociklininkas.

Turistai buvo apsistoję pakrantės miestelyje Muine, kuris yra už 190 km į šiaurės rytus nuo Hošimino ir kurį pamėgo Rusijos piliečiai.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems ir telefonu nurodė nepaprastųjų situacijų ministrui Sergejui Šoigu suteikti visokeriopą pagalbą Vietnamo ligoninėse esantiems rusų turistams, sakė prezidento atstovė spaudai Natalija Timakova.

Prezidentas taip pat paragino organizuoti paramą žuvusių Rusijos piliečių šeimoms, taip pat padėti jiems parsigabenti žuvusiuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius